Cedevita Olimpija and Egor Sytnikov sign a professional 4-year contract

Saturday, 01. August 2020 at 17:50

The talented 18-year-old Russian basketball player Egor Sytnikov has signed his first professional contract with Cedevita Olimpija, and the young man will stay in Ljubljana for the next four seasons.

Egor Sytnikov (Photo: ABA League/Sime Zelic)

The young and equally talented Egor Sytnikov has been a member of the Ljubljana club since 2017, and in the last three seasons he has played in the Dragons' jersey in the teams of younger age categories, as well as in the senior competition.

Thus, in the 2019/20 season, for the Cedevita Olimpija youth team, he averaged 11.7 points in 11 matches, and he showed excellent performances at the Euroleague tournament in Belgrade, where he averaged 18.5 points in four matches.

Also on the regional scene, Sytnikov has already proved himself in the youth competition, and in the 2019/20 season, the talented basketball player with a Russian passport scored 12.6 points, 5.0 rebounds and 1.4 assists in five games in the ABA League youth tournament.

As he agreed on a new contract with the Ljubljana squad, the young Russian told: “I am very happy and excited to join the senior team of Cedevita Olimpija. I played in Ljubljana for three years already, but for the younger teams. Now it's time for the new beginning in my career, on the higher level, that I've played before. I can't wait to start with the practices, and to grow as a player and a person. I will give everything of me, and a one hundred percent everytime. The only thing that remains for me in the upcoming years, is work, work and work.”

--------------------

Nadarjeni Egor Sitnikov s Cedevita Olimpijo sklenil prvo profesionalno pogodbo

Nadarjeni 18-letni ruski košarkar Egor Sitnikov je s Cedevita Olimpijo podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, mladenič pa bo v Ljubljani ostal naslednje štiri sezone.

Mladi in nadarjeni Egor Sitnikov je član ljubljanskega kluba že vse od leta 2017, v zadnjih treh sezonah pa je v dresu Zmajev nastopal tako v ekipah mlajših starostnih kategorij, kot tudi v članski konkurenci, in sicer za mlado moštvo kluba iz Stožic.

Tako je v sezoni 2019/20 za ekipo Cedevita Olimpija mladi na 11 tekmah v povprečju dosegal 11,7 točke, izvrstne predstave pa je prikazal na evroligaškem turnirju v Beogradu, kjer je na štirih tekmah v povprečju beležil kar 18,5 točke. Z odlično igro si je Sitnikov prislužil tudi mesto v idealni peterki beograjskega turnirja za košarkarje, ki bodo v prihodnosti krojili evropsko in svetovno košarko.

Tudi na regionalni sceni se je Sitnikov v mladinski konkurenci že dokazal, v sezoni 2019/20 pa je nadarjeni košarkar z ruskim potnim listom na mladinskem turnirju Lige ABA na petih tekmah beležil 12,6 točke, 5,0 skoke in 1,4 asistence.
Sitnikov je s Cedevito Olimpijo podpisal štiriletno pogodbo, s članskim moštvom ljubljanskega kluba pa bo mladi Rus tudi začel priprave na tekmovalno sezono 2020/21.

Ob dogovoru z ljubljanskim moštvom je mladi Rus povedal: „Zelo navdušen sem ob pridružitvi članskemu moštvu Cedevite Olimpije. V Ljubljani sem že tri leta, ves ta čas pa sem nosil dres ekip mlajših starostnih kategorij. Čas je za nov začetek v moji karieri, na zelo visoki ravni, na kateri do sedaj še nisem nastopal. Komaj čakam, da začnemo s trenažnim procesom, in da zrastem kot igralec in oseba. Vedno bom dal vse od sebe, edina stvar, ki mi preostane v prihodnjih sezonah pa je, da pridno delam.“

>