Aleksa Novaković joins Borac on a 2-year deal

Thursday, 27. August 2020 at 14:11

The ABA 1 newcomers have completed their first transfer this summer.

Aleksa Novakovic (Photo: MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski)

Borac have completed their first transfer this summer as they signed a 2-year deal with 24-year-old forward Aleksa Novaković.

Novaković spent the previous season in Novi Pazar with whom he played in the ABA League 2. He averaged 9.5 points, 5.6 rebounds and 1.8 assists per match in the 2019/20 ABA League 2 championship.

“I think that Borac is a perfect place for every player who wants to improve his game. We all know how many famous players have been part of this club throughout its rich history. Therefore, I believe I made the right choice by joining Borac,” said Novaković and added that he can hardly wait for his ABA League debut.

“Last season I played in ABA 2 for the first time and it was a great experience for me. This year I will make a step forward as Borac will play in ABA League 1. There is no doubt that playing in ABA League 1 is very important for all of us. Many of us will play in ABA League 1 for the first time in our careers and I am glad that we will have the opportunity to compete with the best teams in the region. I am looking forward to the challenges that await us in the next season.”

--------------------------   

Aleksa Novaković novi prvotimac Borca

Košarkaš parafirao ugovor na dve godine sa timom iz grada na Moravi

Ekipa Borca pronašla je rešenje za spoljne pozicije. Taboru Marka Marinovića priključio se Aleksa Novaković (24 godine, 200 cm), košarkaš koji je minule sezone nosio dres Novog Pazara, a u naredne dve godine braniće boje i grb Borca.

Kao što je strateg Marko Marinović najavio još na početku priprema, potencijalna pojačanja biće tražena sa velikom dozom opreza i pažnje, kako bi se pronašlo idealno rešenje za deficitarne pozicije. Struka Borca odlučila je da je Aleksa Novaković idealno pojačanje za pozije dva i tri, mesta koje ovaj igrač može da pokrije.

Novi igrač veruje da je Borac dobro mesto za košarkaški razvoj, pa je zbog toga odlučio da se svrsta u crveno-beli roster.

"Smatram da je Borac odlična sredina za napredak svakog košarkaša, pa tako i za mene. Svima je dobro poznato kakva su sve imena stasala u Borcu tokom bogate istorije kluba. Sve u svemu, verujem da sam napravio dobar potez dolaskom u Borac”, rekao je Novaković.

On je već neko vreme sa timom, tako da se polako privikava na sistem rada koji je uspostavio kormilar Marinović.

"Dobro se radi, punom parom, profesionalizam je na visokom nivou. Naravno, ABA liga to i zahteva. Mogu slobodno da kažem da sve ide u najboljem smeru. Ne treba posebno da naglašavam da je Malina čovek bogatog košarkaškog iskustva koje je stekao još kao igrač, tako da mislim da mogu puno da naučim od njega. Mnogi igrači su već godinama u Borcu, dobro im je poznat način rada, tako da mi i oni mogu mnogo pomoći da se naviknem na novu sredinu. Sve u svemu, smatram da ću se lepo uklopiti u sistem rada u Borcu”, zastao je Novaković, a zatim nastavio:

"Svi u timu su me fantastično prihvatili. Iako sam nedavno došao u Borac, već se osećam kao deo ekipe. Na svakom koraku dobijam svu moguću pomoć kako bih se što ranije ubacio u sistem”, dodao je novi igrač Čačana.

Igranje Borca u ABA ligi biće velika inspiracija, ali i obaveza za sve košarkaše, pa tako i za Aleksu Novakovića.

"Nema sumnje, za sve nas igranje u ABA ligi imaće ogroman značaj. Mnogim igračima je ovo debitantska sezona u elitnom takmičenju. Raduje me to što ćemo imati priliku da se odmerimo sa najboljim timovima u regionu, pa čak i nekim ekipama koje su među najboljim u Evropi. Mislim da će ovo biti jedan veliki korak za sve igrače i iskustvo više”, kazao je prvotimac Borca.

Novaković nije bez iskustva igranja u regionalnoj ligi, jer je minule sezone nastupao za Novi Pazar, koji je nastupao u ABA 2 ligi.

"Prošle sezone sam po prvi put igrao u ABA 2 ligi noseći dres Novog Pazara. Od prošle godine nosim lepa iskustva nastupa u drugom po snazi regionalnom takmičenju. Ove godine napravio sam korak više prelaskom u Borac. Radujem se izazovima koji nas očekuju od oktobra”.

Novajlija u redovima Borca smatra da će se čačanski tabor dobro pokazati u premijernoj ABA sezoni.

"Nadam se da ćemo svakoj ekipi biti konkurentni. Na nama je da damo sve od sebe da zadovoljimo želje pre svega navijača kluba, a onda i lična očekivanja”, zaključio je Aleksa Novaković.