Milovanović and Vučetić new Krka members

Monday, 31. August 2020 at 13:07

Krka have announed, that their senior squad has been reinforced by Milan Milovanović and Vasilije Vučetić, that will try to help the team to reach the goals, set ahead of this season.

Vasilije Vucetic (Photo: Union Olimpija/Aleš Fevžer)

Milan Milovanović became a member of the FMP at the age of 19 and afterwards played for Radnički, Crvena zvezda mts, Vojvodina and Mega Bemax. In 2014 he tested his skills abroad for the first time, by playing for Balkan of Botevgrad. After the season in Bulgaria he returned home to Konstantin Niš. He later played for Phoenix Galati, Prievidza, Borac Čačak, Trefl Sopot, Anwil and Legia Warsaw. Last sason he played for Legia in Polish National Championship and appeared on court 15 times. In 27 minutes spent on court per game he has been averaging 12,4 points and 8,1 rebounds. Milovanović used to be a member of Serbia National Team youth categories.

Vasilije Vučetić used to be playing at Olimpija of Ljubljana since 2011 and played for the senior team between 2013 and 2016 as well. Four yeas ago he moved to Spain to play for Bilbao, which loaned him to the teams Zornotza and raurgi. He also played for Melilla and has been a member of Penas Huesca since 2019. Last season he appeared in 24 games in the 2nd tier basketball league in Spain, averaging 26 minutes, 14 points and 5.5 rebounds per game. Vučetić himself used to play for the Serbia national team youth categories as well. In 2012 he won the European bronze in Lithuania and Latvia with the U16 Serbia National Team. Two years later he won the Silver with Serbia.

As he signed with Krka, Milovanović stated: “In my career I played on the road in Novo mesto twice while playing in the ABA League. Once I arrived with Crvena zvezda mts, the second time with Mega Bemax. All former players have only words of praise for Krka. Without any doubts I have accepted the offer of the Novo mesto squad and came here in order to be able to prove myself again in the ABA League.”

Vučetić added: “I am extremely happy to get an opportunity to play in the ABA League again, by signing with Krka. I am looking forward to returning to Slovenia. I wish to warrant the trust of my new side.”

---------------------

Milovanović in Vučetić nova člana Krke

Iz Krke sporočajo, da sta člansko vrsto okrepila Milan Milovanović in Vasilije Vučetić, ki bosta pomagala dolenjski ekipi do zastavljenih ciljev sezone.

Milan Milovanović je pri 19 letih je postal član FMP-ja, potem pa zaigral za Radnički, Crveno zvezdo, Vojvodino in Mega Vizuro. Leta 2014 se je prvič preizkusil v tujini, igral je za bolgarski BC Balkan Botevgrad. Po sezoni v Bolgariji se je vrnil domov v Niš (KK Konstantin). Med letoma 2016 in 2020 je igral v Romuniji (Phoenix Galati), na Slovaškem (Prievidza), Borcu iz Čačka in na Poljskem (Trefl Sopot, Anwil, Legia Varšava). V minuli sezoni je v poljski ligi za Legio zbral 15 nastopov. V dobrih 27 minutah na srečanje je 12,4 točkam dodal 8,1 skoka. Milanović je bil tudi član mlajših reprezentančnih selekcij Srbije.

Vasilije Vučetić je od leta 2011 je igral in se kalil v ljubljanski Olimpiji, kjer je med letoma 2013 in 2016 igral tudi za člane. Pred štirimi leti se je preselil v Španijo (Bilbao), vmes je bil posojen v ekipi Ametx Zornotza in Iraurgi. Nosil je še dres Melille, od leta 2019 naprej je bil član CB Penas Huesca. V Španiji je v 2. španski ligi v lanski sezoni zaigral na 24 tekmah. V povprečju je na parketu prebil 26 minut, v tem času je vknjižil po 13 točk in 5,5 skoka. Tudi Vučetić je bil član mladih srbskih reprezentanc. S kadeti Srbije je bil 2012. bronast na evropskem prvenstvu v Litvi oz. Latviji, dve leti zatem je s Srbijo postal evropski mladinski podprvak.

Ob podpisu za Krko je Milovanović dejal: „V svoji karieri sem v Novem mestu dvakrat gostoval v Ligi ABA. Enkrat sem prišel s Crveno zvezdo, drugič z Mega Bemaxom. O klubu Krka vsi njeni bivši igralci govorijo z izbranimi besedami in superlativih. Brez razmišljanja sem sprejel ponudbo iz Novega mesta in prišel, da se zopet lahko dokazujem v Ligi ABA.“

Vučetić pa je dodal: „Zelo sem vesel, ker bom v Krka dobil priložnost, da vnovič zaigram v regionalni Ligi ABA. Veselim se, ker sem se vrnil v Slovenijo. Želim si, da bi izpolnil zahteve in pričakovanja nove sredine.“

>