Ognjen Kuzmić two more seasons with Crvena zvezda mts

Tuesday, 29. September 2020 at 15:27

Ognjen Kuzmic (Photo: Crvena zvezda mts)

Ognjen Kuzmić arrived to Crvena zvezda mts for the first time ahead of the 2016/17 season. With fantastic games, points, rebounds and blocks he became known as one of the best EuroLeague centers. He become one of the fans’ favourites and has been a member of the generation that won the triple crown.

Besides Zvezda, he also used to play for teams such as Panathinaikos, Golden State Warriors, Unicaja and Real Madrid.

With Serbia national team he won the silver at the 2017 European Championship.

After that success he signed with Real Madrid and returned to Crvena zvezda mts again in 2019.

“Staying at Crvena zvezda mts and extending the cooperation with the club has been an easy decision for me in every aspect. There aren’t many people that would help me the way Crvena zvezda mts did after all that has happened to me in the past period. So I see the following season as the new chance to prove myself, to help the team and pay back the club and the fans for the support, that they have me when the situation has been tough for me. I will help Crvena zvezda mts to bring back trophies and I am excited for the new games, that await,” Kuzmić told as the contract has been extended.

---------------------

Ognjen Kuzmić crveno beli još dve sezone

Centar Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić produžio je u utorak ugovor sa crveno-belima na još dve sezone, čime je vernost klubu produžio do kraja takmičarske 2022/23.

Po prvi put Kuzmić je u Crvenu zvezdu stigao pred sezonu 2016/17. Fantastičnim igrama, poenima, skokovima , blokadama stekao je epitet jednog od najboljih centara Evrolige, i dobijao nagrade za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. Zbog svoje borbenosti odmah je “osvojio” i sve navijače crveno-belih. U toj sezoni bio je integralni deo tima koji je osvojio „triplu krunu”.

Osim Crvene zvezde, nastupao je i za ekipe Panatinaikosa, Golden Stejt Voriorsa, Unikahe i madridskog Reala.
Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017.

Tog leta nakon fantastične sezone u Crvenoj zvezdi, potpisao je dvogodišnji ugovor sa madridskim Realom.

Nakon dvogodišnje epizode u Španiji, Kuzmić je tokom leta 2019. godine potpisao ovoga puta dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, ali je pred početak sezone doživeo tešku nesreću, iz koje je nakon oporavka, velikim radom i odricanjima uspeo da se vrati na košarkaški teren:

“Ostanak i produženje ugovora i vernosti Crvenoj zvezdi je za mene bila laka odluka u svakom pogledu. Malo ko bi stao, verovao u mene i pomogao mi na sve načine, nakon svega što mi se desilo i što sam ostavio iza sebe u prethodnom periodu kao što je to uradila Crvena zvezda. Zato narednu sezonu vidim kao priliku za novo dokazivanje, priliku da pomognem timu i vratim na terenu klubu i navijačima za sve jer su bili uz mene kada mi je bilo najteže i pokazali da smo zaista velika porodica. Zato ću dati sve što mogu da pomognem Crvenoj zvezdi da pokušamo da osvajamo nove trofeje i radujemo se velikim utakmicama” rekao je Kuzmić prilikom produžetka ugovora.

>