Cibona reinforced its ranks by adding Darko Planinić

Sunday, 29. November 2020 at 18:37

Cibona have strengthened their squad by penning a deal until the end of the season with experienced big man Darko Planinić.

(Photo: FIBA)

Darko Planinić has started his rich career in Široki, from where he departed to Maccabi of Tel Avivi in 2012. A season after that he signed with Cibona for the first time and immediately won the ABA League championship trophy. After signing with Cibona, he moved to Budućnost of Podgorica, Baskonia, Gran Canaria, Dinamo Sassari, Zielona Gora and Cluj.

At the beginning of this season, he moved to Zadar, which he had left early in November, so therefore he will not have the right to play in the ABA League for Cibona by the end of the Round 13.

Cibona and Darko Planinić have agreed on cooperation until the end of this season.

Upon his return to Cibona, Planinić told: “I am happy to arrive to Cibona, for which I only have great memories. The ABA League trophy that we have won the last time that I had played here, is my dearest and perhaps the greatest in the new Cibona’s history. I wish for us to win a trophy this season as well, even if it’s only Croatian national championship. I have had an opportunity of cooperating with coach Ivan Velić back at our days at Široki and I am glad to be working with him again soon. There are lots of young and talented players on the team and I hope that I would become the one that would help them to make a step forward in their careers and that we would start winning together.”

--------------------

Cibona se pojačala s Darkom Planinićem

Košarkaški klub Cibona pojačala se na poziciji centra s iskusnim 30 – godišnjim Darkom Planinićem.

Darko je bogatu karijeru počeo u Širokom odakle je 2012. godine otišao u Maccabi. Sezonu nakon dolazi u Cibonu s kojom osvaja ABA ligu. Nakon Cibone otišao je u podgoričku Budućnost. Bio je na Olimpijskim igrama u Riju s reprezentacijom gdje je u 5 utakmica postizao 8.4 poena i 5 skokova. Nakon toga je bio u Vitoriji s kojom je igrao Final Four Eurolige, s Gran Canariom Eurokup, sa Sassarijem FIBA Europe Cup, pa odlazi u Poljsku. U posljednje 2 sezone bio je najbolji centar poljske i rumunjske lige. Prošlu sezonu je za rumunjsku Cluj-Napocu u Fiba Europe Cupu u 16 utakmica postizao 15.9 poena i 5 skokova po utakmici, a u 1. Rumunjskoj ligi je u 18 utakmica imao 13.7 poena i 6.1 skokova. Na početku 2020. odigrao je nekoliko utakmica za Zadar gdje je bio na otvorenom ugovoru.

Ovu sezonu je započeo u Zadru, pa samim tim neće imati pravo igranja u ABA ligi pre završetka 13. kola.

Ugovor s Darkom sklopljen je do kraja tekuće sezone.

Nakon što je dogovorio suradnju s Cibonom, Planinić je izjavio: „Drago mi je što stižem u Cibonu, za nju me vežu samo lijepe uspomene. Trofej s ABA ligom koji smo osvojili posljednji put kada sam ovdje igrao je i dalje jedan od meni najdražih i najvećih u novijoj Ciboninoj povijesti. Želim i ove godine osvojiti trofej pa barem PH. S trenerom Velićem sam imao priliku raditi niz godina u Širokom i izuzetno me veseli ta ponovna suradnja s njim. Puno je mladih i talentiranih dečkiju u ekipi i nadam se biti taj koji će im svojim iskustvom pomoći da naprave iskorak u svojoj igri i da zajedno krenemo pobjeđivati.“

>