Lazar Vasić signs with FMP

Wednesday, 30. December 2020 at 13:25

FMP have added another talented player into their 2020/21 roster as they penned a deal with 19-year-old point guard Lazar Vasić.

Lazar Vasic (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

FMP have added another talented player into their 2020/21 roster as they penned a deal with 19-year-old guard Lazar Vasić.

Vasić spent the previous season in Tamiš, which was his first pro season in his basketball career. Before that, he has played for all youth selections of Crvena zvezda mts, while he was the captain of U18 Crvena zvezda mts team which won the U18 Serbian Championship.

Vasić was also part of the U16 Serbian National Team which won the bronze medal at the U16 FIBA EuroBasket 2017.

----------------

Lazar Vasić potpisao za FMP

KK FMP licencirao je talentovanog Lazara Vasića koji će se naći u konkurenciji za sastav od 13. kola ABA lige kada ekipa iz Železnika gostuje Krki. Vasić neće biti na raspolaganju treneru Bojanu Đeriću u sredu kada FMP dočekuje Cedevitu Olimpiju jer je u pitanju meč 6. kola. Prema propozicijama ABA lige u tom meču za sastav FMP-a biće u konkurenciji samo igrači koji su bili licencirani uoči 6. kola, a bez obzira što je meč odložen i što će se igrati tek 30. decembra.

Lazar Vasić je bio kapiten juniora Crvene zvezde sa kojom je osvojio Juniorsku ligu Srbije, a prethodno je prošao sve mlađe selekcije crveno-belih. Rođen je 3. januara 2001. godine i pokriva poziciju plejmejkera i beka šutera. Profesionalnu karijeru započeo je u Tamišu kao pozajmljeni igrač, a sa reprezentacijom Srbije do 16 godina osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori 2017. godine.

>