Roko Prkačin signed with Cibona

Friday, 12. February 2021 at 13:34

In the Cibona offices, one of the most talented ABA League prospects, 18-year old captain Roko Prkačin, has agreed to terms on cooperation with the Wolves.

Roko Prkacin (Photo: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

The youngest captain of Cibona in entire club’s history has agreed on cooperation with the Zagreb side until the end of this season and three more seasons afterwards.

Roko Prkačin is a part of the Cibona’s development program, that is evident, taking into consideration their work with talented youngsters. He has been a member of the youth categories of the Zagreb tam and after working with several coaching experts the club’s management is extremely satisfied that a player, raised by their club, has reached their first team.

After signing with Cibona, Roko stated: “I have been dreaming of this ever since I started practicing basketball! Cibona is my club and I can call it my home as well. I will keep on practicing and working on my game. I am happy to have signed for this is a signal to me that people appreciate and want me here. As the General Manager put it, we need to keep on working. We need to be working better and stronger to return Cibona where it used to be.”

---------------------

Roko Prkačin potpisao ugovor s Cibonom

U prostorijama Cibone je potpis na ugovor stavio jedan od najtalentiranijih mladih igrača u ABA ligi, osamnaestogodišnji kapetan Roko Prkačin.

Najmlađi Cibonin kapetan u povijesti vjernost klubu je potpisao do kraja tekuće sezone plus na još iduće 3 godine.

Roko je dio razvojnog puta koji se u Ciboni gaji godinama i apostrofira kad su u pitanju mlađi igrači. Selektiran je u omladinski pogon i bio dio dugotrajnog i kontinuiranog rada vođenog od strane niza stručnjaka kroz čije je ruke brušen ovaj dijamant, a koji su uvelike zaslužni za ostvarivanje krune tog posla, a to je potpis za seniore. Razlog je to više za ponos cijele organizacije jer je Roko dijete koje je odraslo u klubu.

„Nakon potpisa ugovora Roko je izjavio: „O ovome sanjam otkako sam počeo trenirati košarku! Cibona je moj klub kojeg mogu nazvati domom. Nastavit ću trenirati i raditi na sebi. Drago mi je da sam potpisao i iz razloga što mi je to znak da me ovdje ljudi cijene i da me žele ovdje. Kao što je direktor rekao, moramo nastaviti raditi. Moramo još bolje i još jače kako bismo vratili Cibonu tamo gdje je bila,“ rekao je Prkačin nakon potpisa ugovora.
 

>