Jurica Golemac continues with Cedevita Olimpija

Friday, 26. February 2021 at 10:19

Cedevita Olimpija have extended their contract with Jurica Golemac, and Golemac will remain on the Dragons' bench until the end of the 2022/23 season, with the possibility of an extension for the 2023/24 season.

Jurica Golemac (Photo: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Jurica Golemac sat on the coaching chair of the Cedevita Olimpija team last January. He managed to return the title of Slovenian Super Cup champions to the Dragons' trophy cupboard.

Cedevita Olimpija has extended its cooperation with Golemac until the end of the 2022/23 season, with the possibility of an extension for the 2023/24 season.

Jurica Golemac started his coaching career in 2013 in Cibona as an assistant to Slaven Rimac. Already in his first season with the Wolves, he won the ABA League championship trophy. He also gained coaching experience as an assistant to Elias Zouros in the Georgia Men’s National Team. As a head coach, he presented himself for the first time in Šentjur's Tajfun and after taking over the team, after not the best start to the season, he led the squad to the eighth place in the Slovenian National Championship. In 2017, Golemac sat on the bench of the then Sixt Primorska, and in his second season in Koper he won the promotion to the ABA League from ABA League 2. After the financial problems of the Koper club, Golemac terminated his contract with Koper Primorska on December 20 last year.

---------------------

Jurica Golemac še naprej na klopi Zmajev

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je podaljšal pogodbo z Jurico Golemcem, na klopi Zmajev pa bo Golemac ostal vse do konca sezone 2022/23, z možnostjo podaljšanja še za sezono 2023/24.

Na trenerski stolček članskega moštva Cedevite Olimpije je Jurica Golemac sedel lanskega januarja. Golemac je eden izmed najbolj nadarjenih evropskih košarkarskih strokovnjakov, ki iz sezone v sezone napreduje, skupaj z Zmaji pa mu je v sezoni 2020/21 uspel veliki met, saj lahko slovenski navijači prvič v zgodovini spremljajo boje najboljših 16 moštev evropskega tekmovanja 7DAYS EuroCup. Obenem je Golemac z zasedbo Cedevite Olimpije lanskega septembra poskrbel, da se je naslov slovenskega superpokalnega prvaka po letu 2017 znova vrnil v stoženske vitrine.

Cedevita Olimpija je z Golemcem podaljšala sodelovanje vse do konca sezone 2022/23, z možnostjo podaljšanja za sezono 2023/24.

Trenersko pot je Jurica Golemac začel leta 2013 v Ciboni kot pomočnik Slavena Rimca. Že v prvem letu je z zagrebškim klubom osvojil naslov Lige ABA. Trenerske izkušnje je pridobival tudi kot pomočnik Eliasa Zourosa v moški članski reprezentanci Gruzije. Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu in ekipo, po tem ko jo je prevzel, po ne najboljšem začetku sezone, popeljal do končnega osmega mesta v Ligi Nova KBM. Leta 2017 se je Golemac usedel na klop takratne Sixt Primorske in Koprčane v svoji drugi sezoni iz Lige ABA 2 popeljal v elitni rang Lige ABA. Po finančnih težavah koprskega kluba, je Golemac 20. decembra lani prekinil pogodbo s Koper Primorsko.
 

>