Dejan Milojević is no longer head coach of Budućnost VOLI

Thursday, 17. June 2021 at 15:24

Milojević will continue his coaching career in NBA as he will join the coaching staff of the Golden State Warriors.

Dejan Milojevic, Nikola Ivanovic (Photo: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Dejan Milojević is no longer the head coach of Budućnost VOLI, the club announced. He will continue his coaching career in NBA as he will join the coaching staff of the Golden State Warriors.

Milojević spent the last six months coaching the Podgorica team and during that period he has led the blue-and-whites toward the 2021 ABA League Finals, while after that he helped Budućnost VOLI win the 2021 Montenegrin National Championship and the 2021 Montenegrin National Cup.

Milojević has also led the team toward the quarter-finals of the 2020/21 EuroCup season.

Budućnost VOLI thanked Milojević for everything he has done for the club and wished him all the best in the future.

-------------------

Dejan Milojević više nije trener KK Budućnost VOLI, odlazi u NBA

Nakon što je sa nama proveo pola sezone, svojom harizmom i pristupom ponovo je osvojio srca navijača Budućnost Volija, Dejan Miliojević napušta klub.

Naš trener je dobio poziv iz NBA lige i od iduće sezone će biti na klupi ekipe Golden Stejt Voriorsa, kao član tima Stiva Kera.

Milojević nas je poveo u TOP 8 fazu Evrokupa, predvodio je ekipu do brejka u Monaku, i ostaje pitanje šta bi se desilo da smo revanš imali prilike da igramo na svom terenu.

Ušli smo i u finale ABA lige, gdje smo bili izuzetno blizu brejka u obije prve utakmice, a onda smo se herojski vratili u dva meča u Morači. I tu smo bili hendikepirani jer u majstorici nismo mogli da računamo na startnog centra Vilija Rida.

Milojević je brzo uspio da podigne ekipu i da osvoji duplu krunu u Crnoj Gori, osvojivši nacionalni Kup i prvensvo.

Miloje, srećno u daljoj karijeri, pokaži u NBA ligi ono što svi ovdje znamo, a vrata Morače, Podgorice i srca svih navijača Budućnost Volija će za tebe uvijek biti otvorena.

>