Mega Soccerbet extend contract with Luka Cerovina

Monday, 21. June 2021 at 16:06

Mega Soccerbet have continued creating the team for the next season as they have extended contract with 21-year-old forward Luka Cerovina.

Luka Cerovina (Photo: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov)

Mega Soccerbet have continued creating the team for the next season as they have extended contract with 21-year-old forward Luka Cerovina.

Cerovina has been in the club since 2016. He has won the U19 ABA league Championship 2018 with Mega’s junior team, while in the following season he made his ABA League debut.

Cerovina averaged 4,8 points and 3 rebounds per game in the 2020/21 ABA League campaign.

“I want to thank Mega for believing in me all these years. We had great season behind us, and I will do my best in practices and games so we could achieve even more successes in the future”, said Cerovina.

--------------------

Mega produžila ugovor sa Cerovinom

Košarkaški klub Mega Soccerbet nastavlja sa formiranjem tima za sledeću sezonu, a korak u tom smeru je i produžavanje ugovora sa Lukom Cerovinom.

Talentovani bek Mege je u klubu od 2016. godine, a posle potpisivanja novog ugovora sa Megom, istakao je da veruje da će se zajedno radovati novim uspesima i u narednoj sezoni:

– Hvala Megi na ukazanom poverenju, ne samo sada već i za sve prethodne godine koje sam u klubu. Imali smo sjajnu sezonu iza sebe, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama da se i u narednoj zajedno radujemo novim uspesima, izjavio je Cerovina.

Luka Cerovina je rođen 8. aprila 2000. godine u Kragujevcu, visok je 200 centimetara i igra na pozicijama dva i tri. U redove Mege je došao 2016. godine, a u međuvremenu je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju kluba. Sa juniorskim timom je 2017. godine osvojio drugo mesto na F8 turniru juniorske Evrolige u Istanbulu da bi 2018. godine takođe sa juniorima Mege osvojio juniorsku ABA ligu.

Posle debija za prvi tim u Superligi u sezoni 2017/18, u narednoj sezoni je nastupao na dvojnu licencu za OKK Beograd, a u prethodne dve sezone se ustalio u prvom timu. Ove sezone u ABA ligi je u proseku beležio 4.8 poena i tri skoka, dok je u Superligi u proseku imao 6.1 poen uz najbolju utakmicu u majstorici polufinala kada je protiv Partizana postigao 14 poena uz šut 4/5 za tri poena.

>