Krka extend contract with head coach Dalibor Damjanović

Wednesday, 14. July 2021 at 16:52

Krka announced that they have extended contract with head coach Dalibor Damjanović, who will therefore lead the team in the 2021/22 season.

Dalibor Damjanovic (Photo: FMP)

Krka announced that they have extended contract with head coach Dalibor Damjanović, who will therefore lead the team in the 2021/22 season.

Damjanović became the head coach of Krka in March this year and he has achieved very good results since then as he firstly helped the Novo mesto troops keep their ABA League status, while after that he won the 2021 Slovenian National Cup with the green-and-whites.

“It is a great honor for me to stay in Novo mesto. I would like to thank the management of the club for the trust they have put in me. We are assembling a team to compete in the ABA League and the domestic competitions, where, of course, the goals are high every year. I know that I have a very responsible and demanding job ahead of me. I believe that we will be successful," said Damjanović.

-------------

V novo sezono z Daliborjem Damjanovićem na klopi

Po uspešno zaključeni sezoni in zagotovitvi nastopa v elitni regionalni Ligi ABA, v Krki že postavljajo trdne temelje za naslednjo sezono. Podaljšali so sodelovanje s trenerjem Daliborjem Damjanovićem, ki bo v novi sezoni vodil člansko ekipo novomeškega kluba.

„V veliko čast mi je, da ostajam v Novem mestu. Upravi kluba bi se rad zahvalil za izkazano zaupanje. Sestavljamo ekipo za tekmovanje v Ligi ABA in domačem prvenstvu ter pokalu, kjer so seveda cilji vsako leto visoki. Vem, da me čaka zelo odgovorno in zahtevno delo. Verjamem, da bomo uspešni,“ je povedal Damjanović, ki nadaljuje z uspešnim delom tudi v tem poletnem času. Od lanske jeseni je prvi pomočnik v članski reprezentanci Slovenije, ki se je uvrstila na olimpijske igre v Tokiu.

43-letni Dalibor Damjanović je trenersko kariero začel leta 2002, ko je tri leta delal kot pomočnik v prvoligašu Triglavu iz Kranja, v sezoni 2005/6 pa je to moštvo v 1. B ligi vodil kot glavni trener. V sezonah 2006/8 je deloval kot pomočnik Aleša Pipana pri poljskem Anwilu, v sezoni 2009/10 pa je vodil moštvo TCG Mercator v ligi Telemach. V sezonah 2011/12, 2012/13 in 2013/14 je delal kot pomočnik Zmaga Sagadina v domžalskem Heliosu. V sezoni 2015/2016 je bil trener ženskega košarkarskega kluba Ilirija. Januarja 2016 je na povabilo trenerja Vladimirja Anzulovića prišel v Novo mesto.

Damjanović je deloval tudi v mladih reprezentancah. Samostojno je vodil reprezentanco U18 na dveh evropskih prvenstvih ter pomagal Radomiru Mijanoviću in Zmagu Sagadinu na treh evropskih prvenstvih s selekcijo U20. Leta 2018 je reprezentanca U20 pod njegovim vodstvom napredovala iz B divizije v A divizijo. Od lanske jeseni je pomočnik selektorja Aleksandra Sekulića v članski reprezentanci Slovenije.

>