Zadar appoint Ivan Perinčić as their new head coach

Thursday, 15. July 2021 at 17:59

It is official! Ivan Perinčić has become the new head coach of Zadar as the two sides signed a 3-year contract.

Ivan Perincic (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

It is official! Ivan Perinčić has become the new head coach of Zadar as the two sides signed a 3-year contract.

Ivan Perinčić was born in Zadar and he has a very special relationship with his hometown club. His father Ćiro Perinčić is the club’s legend, while Ivan's basketball journey is also connected with BC Zadar as he firstly played for this team, while later on he worked in the first team's coaching staff.

In the 2020/21 season Ivan Perinčić was the first assistant of Zadar’s head coach Veljko Mršić, while during the season Perinčić acted as the first team head coach in several games.

“I want to thank everyone in the club, starting with president Mijolović, for the trust they have placed in me. For me, this is a great honor as this club has a special place in my family. I am glad that the team management recognized the work I have been doing over the past year and I am happy that we have signed a 3-year contract. Also, I would like to use this opportunity to thank our previous head coach Veljko Mršić on a fantastic cooperation that we had in very difficult conditions during the last season,” said Perinčić.

---------------------------

Ivan Perinčić je novi trener Zadra

Ivan Perinčić je novi trener Zadra! Ivan je došao u klub prošle godine kao pomoćni trener Veljku Mršiću, prošle sezone smo ga gledali i kao prvog trenera u periodu kad je trener Mršić bio odsutan zbog zdravstvenih problema uzrokovanim COVID-19. Rođeni Zadranin i sin legendarnog Ćire Perinčića svoj je košarkaški put počeo u KK Zadru kao član legendarne juniorske generacije 77./78. Nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode, bio je pomoćnik u Cedeviti Situ Alonsu i Slavenu Rimcu, također je bio pomoćnik do dolaska u Zadar i Veljku Mršiću u Hrvatskoj reprezentaciji. Prije svog povratka u Zadar bio je pomoćnik Josipu Sesaru u Gorici, u sezoni 2017./2018. Kao glaveni trener odveo je Zabok do povijesne sezone gdje su došli do polufinala Kupa Krešimira Ćosića. Suradnju sa Zadrom je potpisao na tri godine.

“Zahvaljujem se upravi kluba na čelu s predsjednikom Mijolovićem na ukazanom povjerenju. Za mene je ovo velika čast i privilegija jer ovaj klub ima posebno mjesto u našoj obitelji. Drago mi je da su ljudi u klubu prepoznali moj rad u prošloj sezoni i u prijašnjim sezonama jer smo dogovorili trogodišnju suradnju. Stvarno sam presretan i ponosan. Zahvalio bi se ovom prilikom i Veljku Mršiću na fantastičnoj suradnji tijekom cijele godine i na fantastičnoj sezoni u iznimno teškim i kompleksnim uvjetima kao što su bili prošle sezone,” rekao je novi trener Ivan Perinčić.

>