Blaž Habot is coming to Ljubljana

Tuesday, 10. August 2021 at 12:04

Cedevita Olimpija is strengthened by the young and talented Blaž Habot, who we were able to follow in the Hopsi Polzela jersey in the 2020/21 season. 

(Photo: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic)

The list of talented players that we will be able to follow in the coming seasons in Ljubljana's Cedevita Olimpija is longer for Blaž Habot, who will stay in Ljubljana for the next four seasons. Habot has no experience of playing at the highest international level, but he successfully wore the Hopsi jersey last season.

Blaž Habot got the opportunity to play senior basketball for the first time in Slovenske Konjice. In the 2019/20 season. In the season behind us, we were able to follow Habot in a Hopsi jersey, and he appeared in 26 games and scored 4.8 points and 1.9 rebounds per game in Slovenian National championship.

As he signed with Cedevita Olimpija Habot told: “I would like to thank Cedevita Olimpija and my agent Benjamin Stević for allowing me to transfer to such a big club. I always had a desire to play for the Ljubljana team and now my wish has come true.”

-------------------

V Ljubljano prihaja Blaž Habot 

Člansko moštvo Cedevite Olimpije je okrepil mladi in nadarjeni Blaž Habot, ki smo ga v sezoni 2020/21 lahko spremljali v dresu Hopsev iz Polzele. 

Seznam nadarjenih igralcev, ki jih bomo lahko v prihodnjih sezonah spremljali v ljubljanski Cedeviti Olimpiji je daljši za Blaža Habota, ki bo v Ljubljani ostal prihodnje štiri sezone. Habot sicer še nima izkušenj z igranjem na mednarodni ravni, je pa v minuli sezoni uspešno nosil dres Hopsov, ki so se prebili vse do četrtfinala slovenskega državnega prvenstva. 

Blaž Habot je v članski košarki priložnost za igro prvič dobil v Slovenskih Konjicah. V sezoni, ki je za nami, smo lahko Habota spremljali v dresu Hopsov, nastopil pa je na 26 tekmah in dosegal 4,8 točke in 1,9 skoke na tekmo. Tako je Habot z moštvom s Polzele v četrtfinalu državnega prvenstva nasproti stal prav Cedeviti Olimpiji, in na dveh tekmah skupno dosegel devet točk in zbral sedem skokov. Na parketu je v povprečju preživel malo več kot 28 minut na tekmo. 

Ob dogovoru o sodelovanju z Zmaji je Habot dejal: „Rad bi se zahvalil Cedeviti Olimpiji in svojemu zastopniku Benjaminu Steviću, da so mi omogočili prestop v tako velik klub. Vedno sem imel željo zaigrati za ljubljanski kolektiv in zdaj se mi je želja izpolnila.“
 

>