Marko Arapović signed with Krka

Tuesday, 17. August 2021 at 19:35

Krka have agreed on cooperation for the 2021/22 season with another experienced name. They have greeted 25-year old Croatian player Marko Arapović.

Marko Arapovic (Photo: Cedevita/Marin Susic)

Marko Arapović, the 207 cm tall power forward, has been born in 1996 in Zagreb, where he started his playing career. First he played for Kaptol, then he spent two years at Cibona. He then moved to Cedevita, where he stayed until 2018. Afterwards, Marko has become a member of Galatasaray.

With Cedevita he spent two seasons in the EuroLeague, while he played the EuroCup with Cibona, Cedevita and Galatasaray.

Marko Arapović successfully played for the youth national team categories. He won the first trophy in 2011, when he won the U16 European Championship, while he later won the U18 silver and bronze in 2013 and 2014. He won the U17 bronze and U19 silver at the 2012 and 2015 World Championships.

The surname Arapović has been linked to Krka for two decades. In 2001/02 season, Marko’s father Franjo has worn the Novo mesto side jersey.

“I am really happy to have signed with Krka. I cannot wait for the season to start. I have had a conversation with head coach Dalibor Damjanović. I am ready for everything that he expects from me and my team. I wish for us to have a successful and healthy season. I am happy to be playing for the club, for which I used to cheer as a child, when my father used to play here,” Arapović looks forward to moving to Novo mesto.

--------------------

Marko Arapović v dresu Krke

Krka v mozaik članske ekipe za sezono 2021/2022 dodaja še eno ime. V svoji sredini Novomeščani pozdravljajo 25-letnega hrvaškega košarkarja Marka Arapovića.

Marko Arapović, krilni center, visok 207 centimetrov, je rojen leta 1996 v Zagrebu, kjer je tudi začel igrati košarko. Sprva je bil član Kaptola, potem je dve leti igral za Cibono. Sledila je selitev v dres Cedevite, kjer je ostal do leta 2018. Naslednji dve sezoni je bil član turškega Galatasarayja.

V dresu Cedevite je dve sezoni igral v Evroligi, s Cibono, Cedevito in Galatasarayjem pa v pokalu EuroCup.

Uspešno je igral tudi v dresu mlajših reprezentančnih selekcij. Prvo odličje je osvojil 2011., ko je s kadeti postal evropski prvak, z mladinci je leta 2013 na EP osvojil srebro, leta 2014 pa bron. Vmes je bil z reprezentanco do 17 let bronast na svetovnem prvenstvu v Litvi (2012), pred šestimi leti pa je v dresu Hrvaške U19 osvojil srebro na svetovnem prvenstvu v Grčiji.

Priimek Arapović pa je s Krko povezan že več kot dve desetletji. V sezoni 2000/01 je bil član novomeškega kluba Markov oče Franjo

„Zelo sem srečen, ker sem podpisal za Krko. Komaj čakam začetek sezone. Pogovarjal sem se s trenerjem Daliborjem Damjanovićem. Pripravljen sem na vse, kar zahteva od mene in ekipe. Želim si, da bomo imeli uspešno in zdravo sezono. Vesel pa sem, ker bom zaigral za klub, za katerega sem navijal kot otrok, ko je tu igral moj oče,“ se prihoda v Novo mesto veseli Arapović.
 

>