Saša Ciani is coming to Ljubljana

Wednesday, 18. August 2021 at 12:03

The young and talented Saša Ciani, who proved himself in the Dynamic jersey last season, is a new player in the Cedevita Olimpija team. Ciani will stay in Ljubljana for the next four seasons. 

Sasa Ciani (Photo: ABA League/Sime Zelic)

Cedevita Olimpija has a new talented player in its ranks, whom they can count on in the coming seasons. It’s Saša Ciani, who was first seen by the Slovenian basketball fans on the big stage in the Koper Primorska jersey, and in the 2020/21 season he wore the jersey of Dynamic Belgrade. 18-year-old Ciani will spend the next four seasons in the Slovenian capital. 

Saša Ciani made his first basketball steps in Nova Gorica, then moved to the Slovenian coast, and in Koper he was part of KOŠ Primorska and Koper Primorska. In the 2019/20 season, Ciani also played in four ABA League matches for Koper Primorska, but hasn’t entered the list of scorers while collecting two rebounds in a total of six minutes on court.

Saša Ciani also wore the Koper Primorska jersey in the U19 ABA League Championship, averaging 16.8 points, 12.2 rebounds, 1.6 assists, 3.4 blocks and 1.6 rebounds in five games in the 2019/20 season.

In the season that is behind us, Ciani played in the jersey of Belgrade's Dynamic, and in the Serbian National Championship he played in 21 games, spent an average of 9.7 minutes on the floor and scored 2.5 points and 2.3 rebounds per game.

As he agreed on cooperation with Cedevita Olimpija, Saša Ciani told: “I am very happy to join Cedevita Olimpija. I know that I made the right decision, as I will be given a place in Ljubljana to progress in my career, as Cedevita Olimpija has excellent conditions and here in Ljubljana it is well taken care of the work with young players. I’m very happy, and at the same time I can’t wait to join the team.”

--------------------

Saša Ciani prihodnje štiri sezone v Ljubljani

Mladi in nadarjeni Saša Ciani, ki se je v minuli sezoni dokazoval v dresu beograjskega Dynamica, je novi igralec članskega moštva Cedevite Olimpije. Ciani bo v Ljubljani ostal prihodnje štiri sezone. 

Cedevita Olimpija ima v svojih vrstah novega nadarjenega igralca, na katerega bo lahko računala v prihodnjih sezonah. Govora je o Saši Cianiju, ki ga je slovenska košarkarska javnost na večjem odru prvič videla v dresu Kopra Primorske, v sezoni 2020/21 pa je nosil dres beograjskega Dynamica. 18-letni Ciani bo v slovenski prestolnici preživel naslednje štiri sezone. 

Saša Ciani je svoje prve košarkarske korake napravil v Novi Gorici, nato pa se preselil na slovensko Obalo, v Kopru pa je bil del KOŠ Primorske in Koper Primorske. V sezoni 2019/20 je Ciani za Koper Primorsko nastopil tudi na štirih tekmah Lige ABA, a se ni vpisal med strelce, zbral pa je dva skoka v skupno šestih minutah igre. 

Saša Ciani je dres Koper Primorske med drugim nosil tudi v mladinski Ligi ABA in na petih tekmah v sezoni 2019/20 v povprečju dosegal 16,8 točke, 12,2 skoka, 1,6 asistence, 3,4 blokade in 1,6 pridobljene žoge.

V sezoni, ki je za nami, je Ciani nastopal v dresu beograjskega Dynamica, v srbskem državnem prvenstvu pa je zaigral na 21 tekmah, v povprečju na parketu preživel 9,7 minute in dosegal 2,5 točke in 2,3 skoke na tekmo. 

Ob dogovoru o sodelovanju s Cedevita Olimpijo je Saša Ciani dejal: „Zelo vesel sem, da sem postal novi član Cedevite Olimpije. Vem, da sem se pravilno odločil, saj mi bo v Ljubljani omogočeno mesto na napredek v moji karieri, ker ima Cedevita Olimpija odlične pogoje in dobro poskrbeljeno za delo z mladimi igralci. Zelo vesel sem, hkrati pa komaj čakam, da se pridružim ekipi.“
 

>