Luka Bogavac inks his first pro contract with Mega Basket

Wednesday, 22. September 2021 at 21:40

Mega Basket have added one more youngster to their first team as they signed a contract with 18-year-old Luka Bogavac.

Luka Bogavac (Photo: Mega Basket)

Mega Basket have added one more youngster to their first team as they signed a contract with 18-year-old Luka Bogavac.

Bogavac joined Mega Basket at the end of the previous season when he arrived from French team Strasbourg. He played for Mega Basket at the 2021 Adidas Next Generation EuroLeague Final Tournament where he averaged 14,5 points, 5,3 rebounds and 2 assists per game.

It is also interesting to mention that Luka Bogavac comes from a basketball family as his father Nebojša Bogavac was a well-known basketball player who won the 2004/2005 ABA League championship with Hemofarm.

-------------------------

Luka Bogavac potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom

U ponedeljak je na večeri sa saigračima proslavio 18. rođendan a u sredu potpisao prvi profesionalni ugovor sa Mega Basketom!

Talentovani bek Luka Bogavac je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom. Luka je u redove Mege došao krajem prošle sezone iz redova Strazbura, a na finalnom turniru juniorske Evrolige koji je održan u Valensiji u proseku je beležio 14,7 poena, 5,3 skoka i 2 asistencije po utakmici.

Luka će ove sezone na dvojnu licencu nastupati i za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije.

Luka Bogavac je rođen 20. septembra 2003. godine, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. Prošle sezone je nastupao za mladi tim Strazbura za koje je u proseku beležio 8.6 poena i 2.5 skokova. Za kadetsku reprezentaciju Crne Gore je nastupio na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 16 godina starosti koje je održano 2019. godine u Podgorici.

Njegov otac Nebojša Bogavac je bivši internacionalac koji je u bogatoj igračkoj karijeri i nastupao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2003. godine.

>