Nemanja Popović pens a 3-year contract with Crvena zvezda mts

Thursday, 23. September 2021 at 13:04

Nemanja Popovic (Photo: FMP)

Nemanja Popović has returned to Crvena zvezda mts as he signed a 3-year contract with the red-and-whites.

This 19-year-old forward firstly arrived in Crvena zvezda mts in 2017 when he joined club’s youth selections. Popović was a regular member of Zvezda’s junior team, while at that time he was part of the club’s senior team in some weeks.

Popović then continued his senior career by playing for Žarkovo and OKK Beograd, while in the past two seasons he played for FMP.

This summer he returned to Crvena zvezda mts and has spent the entire preparation period with the red-and-whites, while today he officially signed a contract with the reigning ABA League champions.

--------------------

Nemanja Popović potpisao trogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda

Talentovani krilni centar Nemanja Popović potpisao je u četvrtak trogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda!

Popović, visok 205 centimetara, rođen je 29.decembra 2001.godine u Aranđelovcu, a prve košarkaške korake napravio je u KK Basket u Mladenovcu.

Tokom 2015.godine priključio se KK Vizura iz Beograda u kome je nagovestio veliki talenat koji ga je preporučio našem klubu u koji stiže tokom leta 2017.godine.

Kao član juniorskog tima KK Crvena zvezda odigrao je izuzetno zapaženu sezonu nakon koje je bio i učesnik prestižne manifestacije “Košarka bez granica” u Šarlotu (SAD) koja je okupljala najtalentovanije igrače rođene 2000te i kasnije.

Paralelno sa nastupima u juniorskom timu, Popović je bio priključen i seniorskom timu crveno belih, a kalio se i sticao nepohodno iskustvo igrajući za KK Žarkovo, OKK Beograd i KK FMP.

Nemanja Popović je tokom leta 2021.godine priključen prvom timu KK Crvena zvezda gde će imati sve neophodne uslove za dalji razvoj i sticanje iskustva.

Sa druge strane, KK Crvena zvezda nastavlja sa praksom da daje priliku i šansu svojoj deci i igračima koji su prošli kroz sistem kluba, a osim Popovića u seniorskom timu za ovu sezonu nalazi se i Marko Gušić još jedan momak koji je prošao gotovo identičan put kao i Popović.

>