Marko Gušić signs a 4-year deal with Crvena zvezda mts

Friday, 24. September 2021 at 15:35

Crvena zvezda mts have added a very talented player to their 2021/22 roster as they penned a 4-year contract with Marko Gušić.

Crvena zvezda mts fans Delije (Photo: Crvena zvezda mts)

Crvena zvezda mts have added a very talented player to their 2021/22 roster as they penned a 4-year contract with Marko Gušić.

This is the first pro contract for this 19-year-old youngster who arrived in the club back in 2019. Gušić was firstly part of Crvena zvezda mts junior team, while this summer he spent the entire preparation period with the senior team of the red-and-whites.

He used his chance during the summer and earned himself a 4-year contract with the reigning ABA League champions.

“This is a big honor for me, but it is also an obligation to continue with hard work in the future. This is also a proof that hard work always pays off as I managed to reach the senior team despite the injury I suffered last year. Every training with this team and coach Radonjić is a huge experience for me and a big opportunity to learn many things. Crvena zvezda is my club. I did not hide that in 2019 when I arrived here and I won’t hide it now. The support that this club gave me during the period when I was recovering from injury meant a lot to me and that is why I will try to use every minute during trainings and games to improve my skills and to try to repay the club that stood by me in difficult times,” said Gušić.

-------------------------------------------------------

Marko Gušić se izborio za šansu i postao deo prvog tima Crvene zvezde

Talentovani Marko Gušić, potpisao je u petak novi četvorogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda.

Marko koji je visok 202 centimetara, može da pokriva više pozicija u tima, rođen je 6.avgusta 2002.godine u Beogradu.

Novi profesionalni ugovor koji je potpisao Marko Gušić veliko je priznanje za ovog momka koji je u maju 2019.godine potpisao prvo stipendijski ugovor nakon dolaska iz ekipe Vizure, a onda nastavio da se razvija i napreduje u juniorskom timu našeg kluba, čime je zaslužio i prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom u koju je stigao nakon nastupa u ekipama Mladosti, Mege i Vizure gde je bio najbolji igrač.

Svoj karakater pokazao je istrajnošću nakon povrede koju je zadobio 2020.godine.Na taj način i na prvom mestu uz veliki rad, Marko Gušić izborio se tokom leta za šansu da trenira sa prvim timom KK Crvena zvezda. Tu šansu je iskoristio i postao deo seniorskog tima crveno belih za naredu takmičarsku sezonu, gde će imati veliku šansu da nastavi da se razvija kao igrač u sistemu našeg kluba koji je već doneo veliki broj igrača za prvi tim i reprezentativne selekcije Srbije:

“Ovaj potpis je na prvom mestu velika čast za mene i još veća obaveza u narednom periodu. Za mene dokaz da se veliki rad i trud isplate jer sam se tako i izborio da uopšte dođem do prilike da treniram i učim sa prvim timom nakon problema i povrede koju sam imao. Znam da mi tek predstoji još veći rad, ali svaki trening sa stručnim štabom, trenerom Radonjićem i ovim igračima je za mene veliko iskustvo i prilika za dalje učenje i dokazivanje. Crvena zvezda je moj klub, to nisam krio ni 2019. kada sam stigao u juniorski tim, ali mi je mnogo značila podrška i vera koju sam imao u periodu kada sam se vraćao na teren iz povrede i koji nije bio uopšte lak. Moje je da se borim i koristim svaki minut treninga ili utakmice kako bi napredovao i odužio se klubu koji je stao uz mene” rekao je Marko Gušić.

>