Adonis Thomas signs with Krka

Friday, 19. November 2021 at 17:55

Krka announced that they signed a contract with 28-year-old forward Adonis Thomas. 

Adonis Thomas (Photo: Krka)

Krka announced that they signed a contract with 28-year-old forward Adonis Thomas.

Thomas spent the previous season in BC Astana, while before that he played for several other clubs European clubs including BCM Gravelines-Dunkerque, Medi Bayreuth, Banvit, Sidigas Avellino. He also had short stints in the NBA as he was a member of Orlando Magic and Philadelphia 76ers.

“I am happy that I have joined a team with such a good atmosphere. This team has good energy and great team chemistry and I can see that everyone here is working very hard. Krka suffered unfortunate injuries and illnesses among the players, so I’m here to fill the gap, help the team and play the best way I can. I'm looking forward to the matches”, said Thomas.

------------------------------

Okrepil nas je Adonis Thomas

Pred nadaljevanjem sezone je novi član KK Krka postal krilni košarkar 28-letni Američan Adonis Michael Thomas.

»Zadovoljni smo, ker je izkušeni Adonis Thomas postal novi član našega kluba. Verjamem, da se bo hitro vključil in bo potrdil svoje kvalitete v dresu Krke,« je ob prihodu novinca povedal direktor kluba Jure Balažić.

»Vesel sem, ker sem prišel v ekipo, v kateri vlada tako dobra atmosfera. Moštvo ima dobro energijo in kemijo. Jasno mi je, da trdo delajo. Med igralci je tudi nekaj nesrečnih poškodb in bolezni, zato sem tu, da zapolnim vrzel, pomagam in odigram po najboljših močeh. Veselim se tekem,« je ob prihodu v Novo mesto povedal Adonis Michael Thomas.

Adonis Michael Thomas (198 cm, 1993) se je rodil v Memphisu v zvezni ameriški državi Tennessee. Sprva se je šolal na srednji šoli v Melrose, potem pa med letoma 2011 in 2013 študiral na domači univerzi v Memphisu. Leta 2013 se je podal v profesionalne košarkarske vode. V Ligi NBA je bil član Atlante, Brooklyna, Orlanda, Philadelphie in Indiane. Leta 2016 je prišel v Evropo, kjer je naprej igral v Italiji (Avellino), potem pa je navdušil še  Turčiji (Banvit), Nemčiji (Medi Bayreuth) in v Franciji. Igral je tudi v Mehiki in Kazahstanu, kjer je z Astano igral v močni Ligi VTB.