Aleksa Novaković inks new 2-year deal with Borac

Saturday, 25. June 2022 at 19:11

Borac have started creating the roster for the 2022/23 season and their first move was extending the contract with 25-year-old forward Aleksa Novaković for 2 more years.

Aleksa Novakovic (Photo: Buducnost VOLI)

Borac have started creating the roster for the 2022/23 season and their first move was extending the contract with 25-year-old forward Aleksa Novaković for 2 more years.

“Borac gave me a chance to play at the highest level and I must admit that over the past two years I really fell in love with the city of Čačak and its people. That is why I am extremely happy that I extended contract with the club. We have fulfilled all the goals from the previous season, while our goal for the following season is to reach the AdmiralBet ABA League Playoffs. I hope that we will form a very good team this summer that will be capable of achieving that big success,“ said Novaković.

Aleksa Novaković has been part of Borac team since 2020, while in the previous regional league season he was the team’s 6th best scorer with 7.6 points per game.

------------------------------------------

Aleksa Novaković još dve sezone u Borcu

Ne tako davno stavljena je tačka na minulu sezonu, a KK Borac je već krenuo da sastavlja tim za sledeću takmičarsku godinu.

Prvi ugovor sklopljen je sa starim/novim košarkašem. Reč je o Aleksi Novakoviću, krilnom igraču koji je stavio svoj potpis na dokument koji ga obavezuje da i naredne dve godine bude član crveno-belog tima.

“Borac je ekipa koja mi je pružila šansu da igram na najvišem nivou. Moram da priznam da sam zavoleo grad i ljude iz Čačka, tako da sam presrećan što sam produžio ugovor“, rekao je košarkaš Borca.

Aleksa Novaković je već dve godine u Borcu, za to vreme se izborio da postane jedan od glavnih igrača tima koji predvodi Marko Marinović. Nema sumnje, bio je jedan od najzaslužnijih za opstanak ekipe u ABA ligi.

“Ispunili smo ciljeve koje smo imali na početku sezone, a to je najvažnije. Naravno, uvek može i mora bolje, ali s obzirom na probleme koji su nas mučili tokom cele sezone, zadovoljan sam učinjenim“, smatra Novaković.

Prošle sezone Borac je uspeo da izbori opstanak u elitnom regionalnom takmičenju. A već sledeće će pokušati da napravi još bolji rezultat.

“Cilj za sledeću sezonu je da se napadne plej-of ABA lige. Nadam se da će se formirati jedna dobra takmičarska ekipa tokom ovog leta, koja će biti kadra da postigne takav uspeh“, mišljenje je Novakovića.

>