FMP Meridian sign 4-year contracts with Luka Vudragović, Ognjen Matović and Andrija Vuković

Tuesday, 28. June 2022 at 21:12

FMP Meridian have signed contracts with 3 very talented players.

Nenad Stefanovic (Photo: FMP Meridian)

FMP Meridian have signed contracts with 3 very talented players.

The Panthers announced that they penned 4-year deals with Luka Vudragović, Ognjen Matović i Andrija Vuković.

Luka Vudragović is an 18-year-old shooting guard who has previously played for Vizura and Crvena zvezda mts youth teams. He is also a member of U18 Serbian National Team.

Ognjen Matović plays as small forward, while he will turn 18 in August this year. Matović started playing basketball in his home town Prijepolje, while he was a member of Crvena zvezda mts youth selections over the past few years.  

Andrija Vuković is an 17-year-old center who has so far played for Budućnost VOLI and Crvena zvezda mts youth teams.

All three players will have a chance to make their AdmiralBet ABA League debuts in the following season.

--------------------

Luka Vudragović, Ognjen Matović i Andrija Vuković su novi prvotimci KK FMP Meridian

Luka Vudragović (197, 2004) igra na poziciji beka i karakteriše ga izuzetno precizan šut za tri poena, a sa svojom visinom i izuzetnim fizičkim predispozicijama može da pokriva i krilnu poziciju. Vudragović je bio član mlađih selekcija Vizure i Crvene zvezde, kao i reprezentacije Srbije do 18 godina sa kojom je nastupao na Čelendžeru u Makedoniji.

Ognjen Matović (196, 2004) je polivalentan igrač koji se veoma dobro snalazi na svim pozicijama od plejmejkera do niskog krila, ali je tokom svog juniorskog staža najviše igrao na poziciji niskog krila. Prve košarkaške korake načinio je u rodnom Prijepolju, a kao kadet prešao u Crvenu zvezdu.

Andrija Vuković (210, 2005) igra na poziciji centra i karakteriše ga sjajan atleticizam. Rođen je u Podgorici, nastupao je za juniore Crvene zvezde gde je došao iz podgoričke Budućnosti. Njegova lična velika želja i odluka bila je da odabere reprezentaciju Srbije.

Trio talentovanih srpskih juniora potpisao je četvorogodišnji ugovor sa KK FMP Meridianom.

>