John Holland joins Crvena zvezda mts for the 2022/23 season

Tuesday, 12. July 2022 at 12:03

The reigning AdmiralBet champions have made another move on the transfer marker. Crvena zvezda mts announced that they signed a contract with 33-year-old forward John Holland for the 2022/23 season.

John Holland (Photo: Dragana Stjepanovic)

The reigning AdmiralBet champions have made another move on the transfer marker. Crvena zvezda mts announced that they signed a contract with 33-year-old forward John Holland for the 2022/23 season.

Holland finished the previous season in Frutti Extra Bursaspor with whom he reached the 2021/22 7Days EuroCup Final. He was one of the team's best players during the 2022 7Days EuroCup Playoffs

Before that this experienced forward has played for several European teams including UNICS Kazan, Hapoel Jerusalem, Besiktas…  Holland also had a two short stints in the NBA as he played for Cleveland Cavaliers and Boston Celtics.

John Holland is the 3rd new player to join Crvena zvezda mts this summer after Nemanja Nedović and Hassan Martin.

----------------------------------------------

Crvena zvezda dobila novo pojačanje, Džon Holand je stigao

Amerikanac Džon Holand novo je pojačanje Crvene zvezde!

Ovaj 33. godišnji košarkaš koji može podjednako uspešno da igra na pozicijama 2 i 3, potpisao je ugovor sa crveno belima za narednu takmičarku sezonu 2022-2023.

Džon Holand rođen je 1988.godine u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, ima višegodišnje iskustvo igranja u NBA ligi i Evropi, a u prethodne dve sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipe Uniksa iz Kazanja i turske Burse iz koje je i prešao u Crvenu zvezdu.

Igrač ogromne energije, izuzetno čvrst u odbrani i odličan napadač, Džon Holand je prve košarkaške korake napravio na koledžu Boston, a onda nastupao za ekipe u Francuskoj, Španiji, Turskoj, NBA ligašima Boston i Klivlend.

Nakon nekoliko angažmana u rodnom Portoriku, vratio u Evropu 2019. godine i nastupao sa velikim uspehom za ekipe Hapoela, Uniksa i ekipe Burse u kojoj je bio integralni deo uspeha i istorijskog plasmana tog kluba u finale Evrokupa.

Džon Holand je treće pojačanje KK Crvena zvezda mts u letnjem prelaznom roku, nakon Nemanje Nedovića i Hasana Martina, a klub nastavlja sa intenzivnim radom u prelaznom roku na ojačanju takmičarske ekipe za narednu sezonu.

>