Former FMP Meridian point guard Marko Radonjić joins Borac for the 2022/23 season

Wednesday, 13. July 2022 at 19:31

Marko Radonjić has returned to Borac after 5 years as he officially joined the Čačak squad for the 2022/23 season.

Marko Radonjic (Photo: FMP Meridian)

Marko Radonjić has returned to Borac after 5 years as he officially joined the Čačak squad for the 2022/23 season.

Radonjić penned a 1-year deal with the club, while this will be his 2nd stint with the red-and-whites as he previously played for Borac from 2015 to 2017.

Marko Radonjić spent the previous two seasons in FMP Meridian, while he averaged 9.3 points and 2 assists per match in the 2021/22 AdmiralBet ABA League campaign.

Apart from Borac and FMP Meridian, Radonjić has also played for Napredak, Sloga, Vojvodina, Iskra, Dynamic, Novi Pazar and Balkan Botevgrad during his pro career.

----------------------

Marko Radonjić ponovo u Borcu!

KK Borac nastavlja da se pojačava pred novu sezonu, u kojoj će ponovo biti član ABA elite.

Novo/staro ime u dresu Borca jeste Marko Radonjić, igrač koji nastupa na poziciji beka. Reč je o košarkašu koji je do prošle sezone nosio dres FMP-a. Ugovor kluba i novog člana sklopljen je na godinu dana.

Potpis koji je stavio iskusni i provereni košarkaš dobra je garancija da Borac želi i naredne sezone da se pokaže u društvu najboljih ekipa u regionu.

Inače, Marko Radonjić je već jednom u svojoj karijeri nosio dres Borca. Preciznije rečeno, u periodu od 2015. do 2017. godine. Pored čačanskog tima, on je nastupao za Napredak, Slogu, Vojvodinu, Iskru, Dinamik, Novi Pazar, Balkan i već pomenuti FMP.

Što se tiče Radonjićevog učinka minule takmičarske godine, on je u dresu tima iz Železnika prosečno u ABA ligi igrao 26,7 minuta, a beležio je 9,3 poena, kao i dve asistencije.

>