Jovan Šljivančanin arrived in Mega MIS

Wednesday, 27. July 2022 at 13:46

Mega MIS have not finished assembling the roster for the 2022/23 season, as Jovan Šljivančanin, who comes from Carroll College, which competes in the American NAIA association, signed a contract with the club. 

Mega Mozzart team (Photo: Mega Mozzart/Ivica Veselinov)

Playing four years for Carroll College, Jovan Šljivančanin collected the highest accomplishments, including being selected to the best NAIA team (1st team All-American NAIA) in the 2021/22 season, and in addition, he was named MVP of the Frontier Conference.

After signing the contract with the club, Sljivancanin pointed out that Mega has been one of the best paths for the development of a young player for many years:

“I am very glad that I was given the opportunity to sign for a team like Mega. For many years, the club has been one of the best paths for the development of young players, who, in addition to great conditions for training and development, play quality league and matches. I am also glad that, after 6 years in America, I returned to Serbia and to my city where I grew up and played basketball in my younger days. I’m very excited for a new chapter in my life and I can’t wait to get started. I also want to thank everyone who helped make this next step a reality,” said Šljivančanin.

Jovan Šljivančanin was born on February 19, 1999 in Belgrade, he is 196 centimeters tall and plays in position two. He joined Carroll College in 2018, and in addition to the above mentioned awards, in the last season he recorded 19.5 points, 10.9 rebounds and 3.2 assists per game.

--------------------

Jovan Šljivančanin potpisao za Megu MIS

Košarkaški klub Mega MIS nije završio sa sastavljanjem tima za sezonu 2022/23, pošto je ugovor sa klubom potpisao Jovan Šljivančanin, koji dolazi iz Kerol Koledža koji se takmiči u američkoj NAIA asocijaciji. 

Šljivančanin je igrajući četiri godine za Kerol Koledž pobrao najveća priznanja, među kojima je i izbor u najbolji tim NAIA (1st team All-American NAIA) u sezoni 2021/22, a pored toga je proglašen i za MVP Frontier konferencije. 

Po potpisivanju ugovora sa klubom, Šljivančanin je istakao da je Mega već dugi niz godina jedan od najboljih puteva za razvoj mladog igrača: “Veoma mi je drago što mi je ukazana prilika da potpišem za ekipu kao što je Mega. Klub je već dugi niz godina jedan od najboljih puteva za razvoj mladih igrača, koji pored sjajnih uslova za trening i napredovanje, igra kvalitetnu ligu i utakmice. Takođe mi je drago da sam se, posle 6 godina u Americi, vratio u Srbiju i u svoj grad gde sam odrastao i igrao košarku u svojim mlađim danima. Jako sam uzbuđen za neko novo poglavlje u mom životu i jedva čekam da pocnem. Želim takođe da se zahvalim na poverenju svima koji su pomogli da se ovaj sledeći korak ostvari,” izjavio je Šljivančanin.

Jovan Šljivančanin je rođen 19. februara 1999. godine u Beogradu, visok je 196 centimetara i igra na poziciji dva. U redove Kerol Koledža je došao 2018. godine, a pored gore navedenih priznanja, u poslednjoj sezoni je beležio 19,5 poena, 10,9 skokova i 3,2 asistencije po meču.
 

>