Former Mornar-Barsko zlato forward Aleksandar Lazić joins Budućnost VOLI

Thursday, 28. July 2022 at 19:00

Budućnost VOLI announced that they signed a contract with 26-year-old forward Aleksandar Lazić.

Aleksandar Lazic (Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic)

Budućnost VOLI announced that they signed a contract with 26-year-old forward Aleksandar Lazić.

Lazić has a significant AdmiralBet ABA League experience as he spent the past two seasons in Mornar-Barsko zlato, while before that he played for Koper Primorska, Petrol Olimpija and Mega MIS.

In the previous season, Lazić averaged 8 points and 5.3 rebounds per game in AdmiralBet ABA League.

Aleksandar Lazić is the 6th new player to join Budućnost VOLI this summer after Kenan Kamenjaš (SC Derby), Cameron Reynolds (Dolomiti Energia Trento), Phil Booth (Oostende), Trae Bell-Haynes (Río Breogán) and Aleksa Ilić (SC Derby).

----------------------------

Aleksandar Lazić je novi igrač Budućnost Volija

Dvadesetšestogodišnji košarkaš koji igra na pozicijama krila i krilnog centra visok je 203cm je prošao slovenačku školu košarke.

Aleksandar je odličan kombo igrač koji može igrati i u postu, kao i na spoljnim pozicijama jer ima solidan šut sa perimetra.

Karijeru je počeo u Slovanu, nakon čega je bio u Dinamiku, u Megi dvije sezone, nakon čega odlazi u Olimpiju. U sezoni 2019/20 je u Primorskoj bio jedan od bitnijih igrača.

Sa timom iz Kopra je osvojio Kup Slovenije gdje je ponio i MVP nagradu.

Poslednje dvije sezone je bio član Mornara tako da odlično poznaje crnogorsku i regionalnu košarku. Prethodne sezone je u prosjeku postizao 8 poena uz 5.3 skoka i 35% šuta za tri poena u ABA ligi.

>