Austin Tilghman is the new FMP Meridian guard

Thursday, 02. February 2023 at 15:14

Austin Tilghman, a combo guard, has signed a one-month agreement with FMP Meridian with an option of extension.

Nenad Stefanovic (KK Zadar/Zvonko Kucelin)

Austin Tilghman has started the season in the strongest division of French club basketball in the ranks of Le Portel and he is coming to Belgrade as a free agent. The powerful guard used to play for Monmouth University, where he spent four seasons, averaging 11.1 points, 5.9 rebounds and 5.5 assists in the last one.

He started his senior career in Portugal, playing for Galitos-Barreiro, for which he averaged 17.7 points, 5.3 rebounds and 5.1 assists per game. He afterwards moved to the second French league to Evreux. Later he moved to the second division of Italian club basketball, where he used to play for Orasi Ravenna, afterwar which he moved to Le Portel, where he started this season.

---------------

Ostin Tilman novi bek FMP Meridiana

Snažni bek, koji pokriva pozicije jedan i dva Ostin Tilman potpisao je sa ekipom FMP Meridiana jednomesečni ugovor uz mogućnost produžetka saradnje.

Tilman (27, 185cm) je započeo sezonu u najjačoj ligi Francuske u redovima Le Portela, a dolazi u ekipu iz Železnika kao slobodan igrač. Snažni bek je pohađao koledž Monmut gde je proveo četiri sezone, a u poslednjoj je prosečno beležio 11.1 poen uz 5.9 skokova i 5.5 asistencija. Takav učinak mu je i doneo laskavo priznanje MAAC za najboljeg ’’šestog čoveka’’. Ostalo je i upisano da je Milman bio prvi bek u istoriji Monmut univerziteta koji je upisao tripl-dabl učinak, to se dogodilo protiv Jejla kada je postigao 11 poena, uz 12 skokova i 15 asistencija.

Seniorsku karijeru započeo je u prvoj ligi Portugala gde je nastupao za Galitos-Bareiro i imao u proseku 17.7 poena, 5.3. skoka i 5.1 asistenciju. Usledila je selidba u drugu ligu Francuske gde je igrao za Evru i prosečno beležio 17 poena, pet asistencija i četiri skoka. U drugoj ligi Italije nastupao je za Orasi Ravenu i imao 15.3 poena, 5.2 skoka i 3.9 asistencija. Usledila je selidba u već pomenuti Le Portel gde je nastupao na početku sezone 2022/2023.  
 

>