Luka Paunović and Branislav Terzić join Mega MIS

Thursday, 02. March 2023 at 13:55

Mega MIS have added two more new players to their first team as they signed contracts with Luka Paunović and Branislav Terzić.

(Photo: Mega MIS)

Mega MIS have added two more new players to their first team as they signed contracts with Luka Paunović and Branislav Terzić.

Luka Paunović spent the previous two years in OKK Beograd, while in this season he averaged 8.1 points per game. Paunović is well-famialiar with Mega MIS system as he has played for all youth selections of this club, while he was also part of the Mega MIS first team last year during the Serbian Championship.

Branislav Terzić is coming to Mega MIS from Tamiš Pančevo. He joined Tamiš back in 2021, while before that he played for the AIC Yellow Jackets of the American International College. In the ongoing season, Terzić averaged 10.7 points and 7 rebounds per game.

--------------------------------------

Luka Paunović i Branislav Terzić potpisali za Mega MIS

Košarkaški klub Mega MIS je pojačao konkurenciju na spoljnim pozicijama, pošto je potpisao ugovore sa dvojicom bekova – Lukom Paunovićem (20) iz OKK Beograda i Branislavom Terzićem (25) koji dolazi iz Tamiša.

Paunović je prošao sve omladinske selekcije Mege, a prvi profesionalni ugovor sa klubom parafirao je u avgustu 2020. godine. Sa pionirima je 2017. godine bio šampion Srbije (MVP finalnog turnira) i pobednik Mini kupa, a titulu je osvojio i sa kadetima Mege 2018. godine. Sa juniorima je bio drugi na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji.

Prethodne dve sezone proveo je u OKK Beogradu, s tim što je krajem prošle nastupao za Megu u Superligi Srbije. U tekućoj takmičarskoj godini je kao član Klonfera na 19 nastupa u Košarkaškoj ligi Srbije beležio 8,1 poen u proseku.

Terzić je u Tamiš stigao u avgustu 2021. godine, a prethodno je igrao na koledžu za AIC Yellow Jackets. Visok je 196 centimetara, pokriva poziciju beka i u tekućoj sezoni je na 22 nastupa u KLS prosečno beležio 10,7 poena i sedam skokova.

>