Mega MIS to enter next season reinforced by Jelavić, Malovec and Miljenović

Thursday, 08. June 2023 at 12:27

Mega MIS has finished the 2022/23 just recently and is already looking forward to the following one. The squad will be reinforced by Andrija Jelavić (2004), Timotej Malovec (2004) and Stefan Miljenović (2001).

(Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)

Andrija Jelavić won the EuroLeague Adidas Next Generation Tournament last season as a member of U19 Mega MIS and was a member of the team that won the U19 ABA League Championship trophy again this season. He used to play for the senior OKK Belgrade squad last season and used to be one of their key players in the season behind us.

Just like Jelavić, Timotej Malovec has won both the EuroLeague Adidas Next Generation Tournament and U19 ABA League Championship trophies last season.

On the other side, Stefan Miljenović was one of the key players of the OKK Belgrade, averaging 17.1 points, 4.2 rebounds and 3.6 assists per game in the Serbian Basketball League. Ahead of OKK Belgrade he used to play for Leotar of Trebinje and Slodes, while he also used to be a member of Slippery Rock University in Pennsylvania.

--------------------

Mega MIS jača za Jelavića, Maloveca I Miljenovića

Košarkaši klub Mega MIS okončao je sezonu 2022/23 u polufinalu Superlige Srbije i već se okreće narednoj. Redove ekipe Marka Baraća pojačaće Andrija Jelavić (2004), Timotej Malovec (2004) i Stefan Miljenović (2001).

Jelavić je prošle sezone osvojio juniorsku Evroligu kao član U18 ekipe Mega MIS-a, a u tekućoj je bio deo Meginog tima koji je odbranio regionalni tron. Branio je i boje seniorskog sastava OKK Beograda i bio jedan od najboljih igrača u ekipi Vuleta Avdalovića koja se izborila za plasman u Superligu, a potom došla i nadomak polufinala posle borbe u Grupi A sa FMP SoccerBetom, Zlatiborom i subotičkim Spartakom.

Mladi krilni centar je u sezoni 2022/23 beležio 12,1 poen i 8,7 skokova u KLS, kao i 18,5 poena i 12,3 skoka u grupnoj fazi Superlige.

Poput Jelavića, i Malovec je prošle sezone sa juniorima Mega MIS-a osvojio titulu u Evroligi, a i ove je bio član U19 tima koji je podigao pehar u U19 ABA ligi.
Talentovani krilni košarkaš je kao član OKK Beograda prosečno postizao 7,6 poena, uz 3,5 uhvaćenih lopti u KLS, dok je u Superligi bio na proseku od 6,6 poena i 3,5 skoka.

Miljenović je bio jedan od najboljih igrača u Avdalovićevoj ekipi, pošto je sa prosekom od 17,1 poena, 4,2 skoka i 3,6 asistencije bio među najzaslužnijima za plasman u Superligu. Popravio je brojke u borbi za plasman u polufinale plej-ofa domaćeg prvenstva, te je u Grupi A protiv FMP-a, Zlatibora i Spartaka prosečno postizao 21,8 poena, uz 5,6 skokova i 5,1 asistenciju.

Pre OKK Beograda, ovaj 22-godišnji bek nastupao je za Leotar iz Trebinja i Slodes, a svojevremeno je branio i boje Sliperi Rok univerziteta u Pensilvaniji.

>