Nikola Topić signed his first professional contract with Crvena zvezda Meridianbet

Monday, 17. July 2023 at 20:48

One of arguably the most talented European players and Serbia U19 National Team member Nikola Topić has officially signed his first professional contract with Crvena zvezda Meridianbet.

Nikola Topic (Photo: ABA Liga j.t.d./ Dragana Stjepanovic)

Nikola Topić, a son of the former player and coach of Crvena zvezda Meridianbet Milenko Topić has agreed on a four-year contract with the Belgrade powerhouse.

Nikola has been born in Novi Sad on 10 August 2005 and he made his first basketball steps in the Novi Sad club “Defense”, moving afterwards as a 14-year-old player to the youth categories of Crvena zvezda Meridainbet, where he continued to develop as a player.

He is currently a member of the U19 Serbia National Team.

Nikola Topić has made his debut for Crvena zvezda Meridianbet as a 16-year old player against Krka.

-------------------

Nikola Topić potpisao prvi ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet

Dete Crvene zvezde, jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, mladi reprezentativac Srbije Nikola Topić, i zvanično je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet.

Nikola, sin nekadašnjeg proslavljenog igrača i trenera Crvene zvezde Milenka Topića, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Nikola je rođen u Novom Sadu 10.08.2005. godine,a prve košarkaške korake napravio je u novosadskom klubu „Defense“ pre nego što se kao 14-godišnjak preselio u mlađe selekcije Crvene zvezde gde je nastavio da se igrački razvija.

„Mali Top“ je svoj talent pokazao i briljantnim partijama na kvalifikacionom turniru u Beogradu Adidas Next Generation gde je ubacivao i po 49 poena uz rekordan indeks 65, a sa sjajnim igrama u juniorskom timu nastavio je i na završnom turniru u Kaunasu.

Bio je član selekcije Srbije do 16 godina, i aktuelni je član mlade reprezentacije Srbije igrači do 19 godina.
Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina protiv ekipe Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina.
 

>