Dario Drežnjak inks a 1-year contract extension with Zadar

Monday, 31. July 2023 at 14:00

Zadar have managed to keep one of their most important players from the previous season as Dario Drežnjak penned a 1-year contract extension with the white-and-blues.

Dario Dreznjak (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

Zadar have managed to keep one of their most important players from the previous season as Dario Drežnjak penned a 1-year contract extension with the white-and-blues.

Drežnjak arrived in Zadar in 2021, while in the previous season he helped the club make it to the AdmiralBet ABA League Playoffs and win the Croatian National Championship.

He averaged 14.2 points and 4.5 rebounds per game in the 2022/23 AdmiralBet ABA League season.

„I am happy that I am staying in Zadar, I am glad that I will work with the coach again and share the dressing room with the guys who were there last year. We were a really good team, I am looking forward to the start of the season and I hope that we will continue making good results,“  said Drežnjak.

Drežnjak is the 4th player to extend contract with Zadar this summer, after Karlo Žganec, Marko Ramljak and Adem Mekić. On top of that, the club have so far signed two new players in the ongoing transfer window – Lovro Mazalin and Patrik Jambrović.

------------------------------------------

Dario Drežnjak produžio vjernost Zadru na još jednu sezonu

Još jedna ptica vraća se u Zadrovo gnijezdo: nakon Marka Ramljaka, Karla Žganeca i Adema Mekića prošlosezonski naslov branit će i Dario Drežnjak!

204 centimetra visoki Mostarac kao 23-godišnjak je prije dvije godine u Zadar stigao iz Širokog te se afirmirao u jednog od najvažnijih košarkaša u momčadi koja je vratila naslov prvaka u Zadar. Turbulentnu sezonu odradio je do kraja uz izvrstan učinak u finalnim utakmicama, a sada je stavio potpis na vjernost za još jednu sezonu.

U prosječno 26 minuta u AdmiralBet ABA ligi prošle godine je postizao 14,2 poena i 4,5 skokova. Najbolju partiju pružio je protiv FMP-a, u kojoj je postigao 27 poena uz valorizaciju 38.

– Sretan sam što ostajem u Zadru, drago mi je što ću opet surađivati sa trenerom i dijeliti svlačionicu s momcima koji su tu bili i prošle godine. Bili smo stvarno dobra ekipa, veselim se početku sezone i nadam se da ćemo nastaviti ostvarivati dobre rezultate, kaže Drežnjak.

Uz Ramljaka, Žganeca i Mekića u momčad Zadra nakon sedam godina vratio se Lovro Mazalin, novo ime je Patrik Jambrović, a već u srijedu većina njih bit će na raspolaganju treneru Jusupu na prvom treningu, koji je zakazan na Višnjiku u 18:45 sati (dvorana 3).

>