Mornar-Barsko zlato opens up training camp

Saturday, 02. September 2023 at 21:50

Mornar-Barsko zlato opens up the new season with their first practice.

(Photo: Mornar-Barsko zlato)

Mornar-Barsko zlato has started preparations for the new season in the Admiralbet ABA League, yesterday.

Mornar-Barsko zlato only has 3 returning players from last years squad, with many new faces in the Bar locker room.

"I want all newcomers to adapt to Bar as quickly as possible and to feel like they are in their hometown. The natives should help them in that adaptation because the most challenging seasons are ahead for Mornar. The season in which the ABA League is the strongest ever - with two Euroleague players and two teams that will play in the EuroCup." said Mihailo Pavićević, head coach.

"The coaching staff will take every defeat on themselves, while the players will take every victory on themselves. It's a system that Mornar will never give up on, and as long as it exists, that's how we'll play. This season, we will play a style of play more so that the audience not only in Bar but in the entire region can enjoy, attacking and attractive basketball." said the coach of Mornar.

Mornar-Barsko zlato opens up their new season in the regional league on the road against defending champions Partizan Mozzart Bet.

------

Košarkaši Mornara počeli su pripreme za novu sezonu u Admiralbet ABA ligi, juče 1. septembra.
 
U znatno izmjenjenijem sastavu sa samo trojicom igrača koja su bila tu i prošle sezone (Miković, Vranješ i Kovačević) sa velikim brojem novih igrača ciljevi ostaju isti: obezbjediti opstanak u ABA 1. ligi, te se plasirati i u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.
 
“Želim svim novajlijama da se što brže adaptiraju na Bar i da se osjećaju kao u svom rodnom gradu. Starosjedioci treba da im pomognu u toj adaptaciji zato što je pred Mornarom najizazovnijih sezona. Sezona u kojoj je ABA Liga najjača ikada – sa dva evroligaša i dva tima koja će igrati u Evro kupu.” rekao je Mihailo Pavićević, šef stručnog štaba na početku obraćanja.
 

“Stručni štab će svaki poraz preuzeti na sebe dok će igrači svaku pobjedu preuzeti na sebe. To je sistem od kog Mornar nikada neće odustati i dok god bude postojao tako ćemo igrati. Ove sezone igraćemo za koš više kako bi publika ne samo u Baru već u cijeloj bivšoj Jugoslaviji uživala u napadačkoj i atraktivnoj košarci.” poručio je trener Mornara.

Njegov brat Đorđije Pavićević, ujedno i vlasnik kluba iz Bara, poručio kakav je stav stručnog štaba prema novoformiranom timu.

“Ova sezona biće prepuna različitih turbulencija, ali mi u stručnom štabu ćemo nastojati da te turbulencije ne dolaze do igrača. Postaraćemo se da naši košarkaši imaju idealne uslove za trening, igranje mečeva i da im omogućimo da ostvare što više pobjeda ove sezone kako bi se prije svega sačuvao opstanak, a nakon toga i napao plasman u plej-of ABA lige.” izjavio je vlasnik Mornara Đorđije Pavićević.

Barani će novu sezonu ABA lige otvoriti gostovanjem Partizanu, posljednjeg dana septembra mjeseca, dok ih prije toga očekuju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona i duel protiv španskog Obradoira koji je zakazan za 26. septembar.

 

>