Jaka Klobučar back in Ljubljana

Thursday, 14. September 2023 at 16:23

We will be watching former Slovenia National Team player Jaka Klobučar in Cedevita Olimpija jersey again in the forthcoming season. The latter spent the training camp with the Ljubljana club, and after more than a decade he is now returning to the Dragons' lair.

(Photo: FIBA)

Cedevita Olimpija has strengthened its ranks ahead of the 2023/24 season with the guard Jaka Klobučar, who is coming back to the Dragons’ lair after more than a decade, since he has already been playing for Cedevita Olimpija between 2008 and 2010 andin the 2011. Klobučar, the 198 cm tall and 36-year old former Slovenian international, used to play for Krka, Slovan, Partizan Mozzart Bet, Ulm, Istanubl, Galatasaray, Ostuni Basket, Elan Chalon, Büyükçekmece Basketbol and Aris, while his last team has been Kecskemét.

Klobučar has appeared in all preseason games of Cedevita Olimpija this summer, having averaged 6.8 points per game.

"I am happy to have returne home after a long time. Playing for Cedevita Olimpija is an honour for me and on the other side it is responsibility, since this is the team, that always has the highest possible goals in mind. The team is new and for sure time will be necessary to fit into a great team, but I believe that we will celebrate new trophies in Stožice Arena," Jaka Klobučar told, as he returned to Ljubljana.

Klobučar appeared in 45 official games in the Slovenia National Team, and scored 134 points for the national team in total.

---------------------

Jaka Klobučar znova v Ljubljani

V dresu Cedevite Olimpije bomo v prihajajoči tekmovalni sezoni spremljali nekdanjega slovenskega reprezentanta, Jako Klobučarja. Slednji je del priprav ljubljanskega kolektiva od uvodnih dni treningov, zdaj pa se po več kot desetletju tudi uradno vrača v Zmajevo gnezdo.

Cedevito Olimpijo je pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24 okrepil branilec Jaka Klobučar, ki se tako po več kot desetletju vrača v Zmajevo gnezdo, kjer je že igral med letoma 2008 in 2010 ter leta 2011. Klobučar, 198 centimetrov visoki in 36-letni nekdanji slovenski reprezentant, je v preteklosti nosil tudi drese Krke, Slovana, Partizana, Ulma, Istanbula, Galatasaraya, Ostuni Basketa, Élan Chalona, Büyükçekmece Basketbola in Arisa, nazadnje pa je bil del madžarske ekipe Kecskemét.

V svoji lasti ima Klobučar tri naslove slovenskega državnega in tri naslove slovenskega pokalnega prvaka, leta 2014 pa je bil tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. S Partizanom je v sezoni 2010/11 osvojil tudi naslov srbskega državnega in pokalnega prvaka.

Klobučar je v letošnjem poletju zaigral na vseh petih pripravljalnih tekmah Cedevite Olimpije, v povprečju pa dosega 6,8 točke na tekmo.

“Vesel sem, da sem se po daljšem obdobju spet vrnil v domače okolje. Igranje za Cedevito Olimpijo mi je v čast, po drugi strani pa odgovornost, ker je to ekipa, ki ima vedno najvišje cilje. Ekipa je nova, zagotovo bo potreben čas, da se uigramo, vendar verjamem, da se bomo v polnih Stožicah veselili zmag in novih lovorik,” je ob vrnitvi v Zmajevo družino povedal Jaka Klobučar.

V elitni Evroligi je Klobučar v dresu takratne Union Olimpije zaigral na 18 tekmah, še 16 nastopov v evroligaški druščini pa je zbral v dresu Partizana. V malo več kot 12 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, je dosegal 3,0 točke, 1,2 skoka in 0,7 asistence. V Evropskem pokalu je za Galatasaray nastopil na desetih tekmah, v povprečju pa dosegal 5,5 točke, 2,7 skoka in 2,3 asistence.

Klobučar je med drugim zbral tudi 45 uradnih nastopov v dresu slovenske moške članske reprezentance, na uradnih tekmah pa je skupno dosegel 134 točk. Leta 2010 in 2014 je nastopil na svetovnih prvenstvih, leta 2007, 2009 in 2015 pa je bil del reprezentanc, ki so sodelovale na EuroBasketih. Nazadnje je dres reprezentance nosil v kvalifikacijah za EuroBasket 2017.
 

>