D.J. Stewart Jr. new Cedevita Olimpija reinforcement

Friday, 22. September 2023 at 12:55

Cedevita Olimpija has reinforced its ranks ahead of the new season by adding D.J. Steward jr. to its squad. The 24-year-old player has spent the last season in the Dominican Republic.

Simone Pianigiani (Photo: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanovic)

D.J. Stewart is the new player of Cedevita Olimpija. The 24-year-old and 196 cm tall American used to play for Marineros de Puerto Plata of  Dominican Republic last season, while he used to play mostly for the Sioux Falls Skyforce in the G-League between 2021 and 2023.

“It’s nice to be a part of Cedevita Olimpija. Together with my wife and son we have arrived to Ljubljana on Wednesday and soon realized that both the town and the country are beautiful. I am thrilled, I wish to win, to qualify for the Playoffs with my team in all competitions and contribute to the success of the team from the very start,” D.J. Stewart jr. told, as he arrived to Ljubljana.

In the 2021/22 season Stewart used to play for Sioux Falls Skyforce and Austin Spurs. In the 2022/23 season he also played in the Dominican Republic, where he played for Marineros, having averaged 9.8 points, 2.6 rebounds, 1.4 assists and 1 steal per game in 21.8 minutes spent on court.

He also appeared in the NBA Summer League this summer, where he played for Washington Wizards. He appeared in four games, spending on court 17 minutes, averaging 5.8 points, 2.3 rebounds and 0.3 assists per game.

-------------------

D.J. Stewart ml. okrepil Cedevito Olimpijo

Za svojo zadnjo okrepitev tik pred začetkom rednega dela tekmovalne sezone 2023/24 je Cedevita Olimpija pokukala onstran Atlantika, in v svoje vrste pripeljala Dewayne 'D.J.' Stewarta mlajšega. Štiriindvajsetletni ameriški košarkar je v minuli sezoni nastopal v Dominikanski republiki.

D.J. Stewart mlajši je nova okrepitev članske ekipe Cedevite Olimpije. Štiriindvajsetletni in 196 centimetrov visoki Američan je v sezoni 2022/23 nosil dres ekipe Marineros de Puerto Plata iz Dominikanske republike, pred tem pa je med letoma 2021 in 2023 večinoma nosil dres moštva Sioux Falls Skyforce v razvojni Ligi NBA.

"Lepo je biti del Cedevite Olimpije. Z ženo in sinom smo v Ljubljano prispeli v sredo in v kratkem času smo že uspeli nekoliko spoznati mesto, ki je, tako kot država, čudovito. Navdušen sem, želim si čim več zmagovati, se z ekipo prebiti v končnico v vseh tekmovanjih in prispevati k uspehom od samega začetka," je ob prihodu v Ljubljano povedal DJ Stewart ml..

V sezoni 2021/22 je Stewart ml. nosil dres ekip Sioux Falls Skyforce in Austin Spurs. Za slednje je na 14 tekmah rednega dela sezone v povprečju dosegal 14,4 točke, za Skyforce pa je na 34 tekmah dosegal 18,3 točke, 5,4 skoke in 2,8 asistence. V sezoni 2022/23 je za Skyforce nastopil na 38 tekmah rednega dela sezone, beležil pa je 21,7 točke, 4,3 skoke in 3,4 asistence po obračunu.

V sezoni 2022/23 je Stewart ml. zaigral tudi v Dominikanski republiki, kjer je nosil dres ekipe Marineros, in na petih tekmah v povprečju na parketu preživel 21,8 minute na tekmo, v tem obdobju pa dosegal 9,8 točke, 2,6 skoke, 1,4 asistence in 1,0 pridobljene žoge na tekmo.

Stewarta ml. smo imeli letošnje poletje priložnost spremljati tudi v poletni Ligi NBA, kjer je nosil dres Washington Wizards. Zaigral je na štirih tekmah in na parketu v povprečju preživel 17,0 minut, v tem času pa dosegal 5,8 točke, 2,3 skoke in 0,3 asistence na tekmo.
 

>