Danilo Tasić is new Borac Mozzart player

Wednesday, 25. October 2023 at 16:49

Borac Mozzart agreed on cooperation with a new power forward. It is Danilo Tasić, an experienced player born in Niš.

Danilo Tasic (Photo: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanovic)

The two sides agreed on cooperation until the end of the 2023/24 season. It is a player, that used to play for teams such as Konstantin Niš, Dinamo Bucharest, AEK Larnaca, Stal Ostrow, Voluntari, Pitesti, Levski, FMP Soccerbet and SC Derby.

Last season Danilo Tasić appeared in 29 games in the regional competition, averaging 14.4 points and 5.5 rebounds per game. Danilo Tasić is the 10th reinforcement for Borac Mozzart for the 2023/24 season, as Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tylan Birts, Darko Talić, Kruz Perrott-Hunt, Filip Rebrača, Ja’Von Franklin, Đoko Šalić and Aleksa Uskoković arrived to the squad before.

--------------------

Danilo Tasić novi igrač Borca Mozzart

Borac Mozzart uspeo je da angažuje još jedno pojačanje na poziciji krilnog centra. Reč je o Danilu Tasiću (30, 207), proverenom košarkašu rodom iz Niša.

Uprava kluba i iskusni igrač ugovorili su saradnju koja će na obostrano zadovoljstvo potrajati u narednih godinu dana, odnosno do kraja sezone 2023/2024.

Reč je o sportisti koji je prve profesionalne minute upisao u dresu niškog Konstantina, za koji je nastupao u periodu od 2011. do 2016. godine. Zatim je branio boje Dinama iz Bukurešta, AEK-a iz Larnake, Stala, Voluntarija, Piteštija, Levskog. 

Nakon angažmana u inostranstvu vratio se u Srbiju, pa je u sezoni 2021/2022. branio je boje FMP-a iz Železnika, a minulu sezonu je proveo u Studentskom centru iz Podgorice.

U dresu Studentskog centra prošle takmičarske godine igrao je na 29 utakmica u regionalnoj ligi, a prosečno je beležio 14,4 poena i 5,5 skokova.

Nije zgoreg pomenuti da je Danilo Tasić deseto pojačanje Borca Mozzart od početka priprema do danas. Pre njega, u klub su stigli Nikola Manojlović, Ronaldo Segu, Tajlan Džamon Birts, Darko Talić, Kruz Perot-Hant, Filip Rebrača, Džavon Frenklin, Đoko Šalić i Aleksa Uskoković.
 

>