David Mirković inks contract with SC Derby until 2027

Thursday, 18. January 2024 at 17:11

One of the biggest talent from this region David Mirković signed a contract extension with SC Derby until 2027.

David Mirkovic (Photo: SC Derby/Filip Roganovic)

One of the biggest talent from this region David Mirković signed a contract extension with SC Derby until 2027.

Mirković, who has just turned 18 years, is having an excellent season as he helped SC Derby win the 2023 ABA League Super Cup, while he was also the best player of his team in the big derby win against city rivals Budućnost VOLI that was played last month.

Mirković is averaging 7.1 points and 4 rebounds per game in his debut season in the AdmiralBet ABA League.

On top of that, Mirković will have a chance to lead SC Derby junior team at the EuroLeague's ANGT tournament which will be held in Podgorica later this month.

-------------------------------------

David Mirković potpisao ugovor sa SC Derby-em!

Jedan od najvećih bisera crnogorske košarke, naš David Mirković potpisao je danas ugovor sa ekipom SC Derby-a do 2027. godine.

Momak koji je tek napunio 18 godina već je svojim talentom pokazao da je "sljedeća najbolja stvar", ne samo u Crnoj Gori već u cijeloj regiji koja je dala neka od najvećih imena ovog sporta.

Od ove sezone David ima sve više i više minuta u seniorskoj košarci, sa nekim čak dominantnim izdanjima protiv značajno starijih i iskusnijih igrača.

Pomogao je ekipi da osvoji Superkup ABA lige, bio je najbolji pojedinac u pobjedi u gradskom derbiju protiv ekipe Budućnosti.

Gotovo da nema meča u kojem nije dao doprinos, poenima, skokom, odbranom, šutom sa distance.

Naravno, neosporan talenat mora da prati i veliki rad, što David i pokazuje na svakom treningu, ali tako mora i da nastavi.

Već krajem mjeseca, David će imati priliku da predvodi juniorsku ekipu SC Derby-a na velikom ANGT Evroliginom turniru koji će biti održan u Podgorici. Na turniru će učestvovati između ostalih Real Madrid, Bajern Minhen, Alba iz Berlina..

>