Zadar sign 3-year deal with William Magarity

Monday, 15. October 2018 at 18:08

This 25-year old center should make a debut in ABA League already next weekend. 

Zadar team (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

It is official! Zadar announced that they have signed a 3-year contract with William Magarity. This 25-year old center spent the last two years at the Davidson College, while he started this season in Swedish team Södertälje Kings.

Magarity should join his new teammates in the middle of this week, while he should make a debut in ABA League already next weekend, when Zadar host Mornar.

-------------------

Magarity potpisao za Zadar

Amerikanac sa švedskom putovnicom William Magarity novi je igrač Zadra. 25-godišnjak je visok 211 centimetara, a igra na pozicijama centra i krilnog centra.

- Riječ je o vrlo talentiranom igraču, koji je dosta pokretljiv za svoju visinu. Nije bilo previše slobodnih košarkaša na tržištu koji bi nam odmah predstavljali pojačanje pa smo se radije odlučili za igrača koji će nam dugoročno biti koristan. Dogovorili smo trogodišnju suradnju, s tim da se klub kvalitetno zaštitio ugovornim klauzulama - rekao je sportski direktor Branimir Longin.

Magarity je prošle sezone nosio dres poznatog sveučilišta Davidson, a početak ove sezone proveo je u Švedskoj, gdje je nastupao za Södertälje Kingse s kojima je igrao kvalifikacijske utakmice za FIBA-in Eurokup. Njegov dolazak se očekuje sredinom tjedna, a prvi nastup trebao bi imati u nedjelju kada Zadar u Krešinom domu dočekuje Mornar, u utakmici 4. kola ABA lige.

>