Igokea have begun the 2017/18 campaign

Monday, 14. August 2017 at 20:43

Another ABA League team have started preparations for the new season. Igokea squad had the first training in the 2017/18 campaign this Monday evening. 

Igokea 2017/18 (Photo: Igokea/Nenad Vuruna)

Another ABA League team have started preparations for the new season. Igokea squad had the first training in the 2017/18 campaign this Monday evening.

Igokea head coach Dragan Bajić stated that his team will be ready for the start of the new season.

"We are the most successful basketball team in Bosnia and Herzegovina, but we will act as we are still a small club which needs to grown day by day. This week the players will undergo some basic physical tests, so we can see what is their current physical shape. There is plenty of time until the start of the new season and I am convinced that we will be ready for the opening round." 

Bajić also added that the team's main goal in the 2017/18 season is to keep the ABA League status.

"The truth is that we carry that burden of the 5th place that we won in the previous season, but I do not feel any pressure. This ABA League season will be even better than the previous one, so our basic goal is to avoid relegation. I will only ask for the players to work hard and to respect the club and with that approach I believe that the results will be good for us," concluded Bajić.

One of the newcomers in Igokea roster is experienced point guard Marko Ljubičić who said that he is pleased to be part of this team.

"Igokea have big tradition and I really wanted to join this team. The most important thing is that we stay healthy during the entire season, and if that happens, I believe that we will make some good results."

Team captain Vuk Radovojević said that the preparation period is very important for every team.

"Now, we must make a base for the things that are ahead of us. The team is good, we have enough time to get to know each other, while we will try to help the new players to fit in as fast as they can."

---------------

Igokea počela pripreme za narednu sezonu

Košarkaši Igokee počeli su danas sa pripremama za novu sezonu, a trener Aleksandrovčana Dragan Bajić zahvalio se medijima na podršci i saopštio plan rada na početku priprema.

- Mi jesmo možda najuspješniji sportski kolektiv u BiH ali ponašaćemo kao da smo još uvek mali klub koji treba da raste iz dana u dan. Sam početak priprema će proći u tom uvodnom radu gdje ćemo obaviti testiranja i uvodne preglede. Bićemo pažljivi da vidimo u kakvom su stanju igrači i kolike napore mogu da podnesu. Što se tiče nastavka, moram reći da imamo dovoljno vremena do početka lige i siguran sam da ćemo spremni dočekati početak takmičenja. Nećemo ići nigdje na pripreme, sve ćemo odraditi u Laktašima osim prijateljskih utakmica na koje ćemo putovati. Tim je selektiran u skladu sa finasijama ali onako kako sam ja to željeo što sam svakako rekao i upravi kluba – rekao je Bajić.

On je dodao da je osnovni cilj ove sezone opstanak u ligi, a kada je reč o pojačanjima da očekuje dolazak još jednog ili dva košarkaša.

- Mnogo stvari treba da se posloži, istina imamo teret tog petog mjesta ali ja kao trener nemam nikakav pritisak. Gledajući finasije i ove sezone osnovni cilj je opstanak u ligi jer će sezona biti kvalitetnija u odnosu na prethodnu. Ono što ću tražiti od igrača jeste rad, red i disciplina, moraće da ostave srce na parketu bez obzira ko je protivnik, kao što je to bilo i do sada. Uz takav pristup rezultati sigurno neće izostati. U rotaciji nam nedostaje još jedan visoki igrač, ali ćemo svakako da to budu mladi igrači jer razmišljamo o budućnosti. Prvom timu su priključena i četiri juniora pa ćemo vidjeti da li će se izboriti za svoj status u prvom timu – rekao je Bajić

Novi plejmejker Igokee je Marko Ljubičić, a ovaj košarkaš izrazio je veliko zadovljstvo dolaskom u Aleksandrovac.

- Igokea ima veliku tradiciju i sam moj dolazak je ovde bio propraćen velikom željom da potpišem. Mogu da kažem da za sada kreće upoznavanje i sa trenerima i sa saigračima i moram reći da sam prezadovoljan načinom na koji sam primljen. Očekuje nas pripremni period u kojem svako mora dati svoj maksimum kako bi se što bolje spremili za ono što očekujemo. Ne mogu ništa više da kažem o ambcijama jer ćemo tek kad počne sezona videti gdje se nalazimo. Najbitnije je da nas zdravlje posluži a ako tako bude siguran sam da će i rezultati biti dobri – rekao je novajlija u ekipi Igokee Marko Ljubičić.

Kapiten Vuk Radivojević istakao je da je pripremni period veoma važan za svaki tim.

- Počeli smo sa pripremama, ovo je sada najteži period ali svjesni smo da moramo da kvalitetno odradimo ovaj period, da stvorimo dobru bazu kako ne bismo imali problema u periodu koji dolazi. Zadovoljni smo sa timom koji je napravljen, trener je to na vrijeme, zajedno sa upravom uspio da napravi što je veoma bitno. Imamo dovoljno vremena da se upoznamo, a mi stariji ćemo pokušati da uvedemo te momke u sistem rada.

>