Petar Aranitović signs with Mega Bemax

Monday, 11. December 2017 at 16:21

Mega Bemax will ener the second part of the 2017/18 ABA League season with a new player in their roster. His name is Petar Aranitović! 

Petar Aranitovic (Photo: Partizan NIS)

Mega Bemax will ener the second part of the 2017/18 ABA League season with a new player in their roster. His name is Petar Aranitović!

"I am very happy that I signed contract with the club which is famous across the world for its great work with young players. It will also be an honor for me to work with such well-known basketball names such are Dejan Milojević, Vule Avdalović, Vesa Petrović and Boki Ljubojević. I will give my best to help the club achieve its ambitions," said Aranitović.

Aranitović was born on 20.09.1994, he is 194 cm tall and plays as a shooting guard. He started his pro career in Partizan NIS back in 2013 and he spent the following 3 seasons wearing the black & white jersey. In the 2015/16 season he averaged 7.2 points in ABA League. Aranitović spent the 2016/17 season in Manresa, Spain, where he averaged 6.8 points.

This 23-year old shooting guard has won the bronze medal with Serbia at the U20 FIBA EuroBasket 2014.

Also, it is interesting to mention that his younger brother Aleksandar Aranitović played for Mega Bemax in the 2015/16 season when this team reached the Playoffs Finals in ABA League.

---------------

Petar Aranitović novo pojačanje Mega Bemaxa

Košarkaši klub Mega Bemax će ući pojačan u nastavak sezone pošto je ugovor sa klubom potpisao Petar Aranitović.
Po potpisivanju ugovora sa Megom, Petar je istakao da je srećan što je postao deo kluba koji je poznat kao odlična sredina za mlade igrače:

"Srećan sam što sam postao deo kluba koji je prepoznatljiv širom Evrope i sveta po razvijanju mladih i talentovanih igrača i NBA prospekata. Takođe će mi biti čast i zadovoljstvo što ću imati priliku da radim sa imenima kakva su Dejan Milojević, Vule Avdalović, Vesa Petrović i Boki Ljubojević. Daću sve od sebe da što pre i u što većoj meri pomognem ekipi u ostvarivanju ciljeva."

Petar Aranitović je rođen 20.09.1994. godine, visok je 194 centimetara i igra na poziciji beka šutera. Profesionalnu karijeru je započeo u Partizanu 2013. godine i u njemu je proveo tri sezone. U poslednjoj sezoni u Partizanu je u ABA ligi za 15.1 minut u proseku beležio 7.2 poena. Prošlu sezonu je proveo u španskoj Manresi za koju je za 12.8 minuta na parketu, u proseku postizao 6.8 poena.

Sa mladom reprezentacijom Srbije je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje je 2014. godine održano u Grčkoj.

Petrov rođeni brat Aleksandar je nastupao za Megu u sezoni 2015/16 kada je osvojen Kup Radivoja Koraća i ostvaren plasman u finale plej-ofa ABA lige.

>