Ognjen Jaramaz returns to Mega Bemax

Wednesday, 03. January 2018 at 14:51

Young point guard will once again wear the jersey of the club from Sremska Mitrovica!

Ognjen Jaramaz (Photo: Mega Leks/Ivica Veselinov)

It is official! Ognjen Jaramaz has signed a new contract with Mega Bemax, which means that he will rejoin the club from Sremska Mitrovica!

Young point guard has actually never left the club. He had to miss several months of action due to illness, while now he is ready to continue the journey with Mega Bemax.

„I am very happy that I will finally play basketball again. I had to make a pause of several months, as I was suffering from Pulmonary embolism. But, now I am full healthy and I feel great, which is the most important thing for me. Also, I am glad that I will play my first next game for the club in which I spent the previous 5 years. I know how the system works here, so I won't need much time to fit in the new team. I am very motivated an optimistic about the rest of the season. And, I am very excitied about the things that are ahead of me,“ said Jaramaz.

Ognjen Jaramaz averaged 10.8 points and 3.6 assists in the previous season in ABA League. Last summer he was selected with the 58th overall pick in the 2017 NBA draft by the New York Knicks.

----------------

Jaramaz ponovo u Megi

Košarkaški klub Mega Bemax će ući značajno pojačan u nastavak sezone pošto je novi ugovor sa klubom potpisao Ognjen Jaramaz. Mladom i talentovanom beku Mege će ovo biti peta sezona u klubu sa kojim je osvojio Kup Radivoja Koraća pre dve sezone, igrao finale plej-ofa ABA lige i u čijem dresu je izabran na poslednjem draftu kao 58. pik od strane Njujork Niksa, za koje je nastupao u Letnjoj ligi.

Ognjen Jaramaz je posle potpisivanja ugovora bio veoma uzbuđen zbog novog „debija“ u dresu Mege:

"Veoma mi je drago što se napokon bliži trenutak kada ću ponovo zaigrati zvaničnu utakmicu. Sticajem nesrećnih okolnosti bio sam primoran da napravim višemesečnu pauzu. U pitanju je bila plućna embolija koja je sada u potpunosti sanirana. Zdrav sam, osećam se odlično i to mi je najbitnije," rekao je Jaramaz a potom i nastavio:

"Takođe, drago mi je što ću prvu narednu utakmicu odigrati u klubu u kome sam proveo prethodnih pet godina. Sistem mi je i te kako poznat. Stoga, neće biti problem uklopiti se, premda sam bio odsutan duži vremenski period. Izuzetno sam motivisan i optimističan kada je u pitanju predstojeći deo sezone… i kada je reč o timu, i kada je reč o meni, naravno. Verujem da će rezultati biti sve bolji kako vreme bude odmicalo, a nadam se i da će moj doprinos takvim rezultatima biti značajan. Sve u svemu, izuzetno sam uzbuđen zbog svega što sledi," izjavio je Jaramaz.

Ognjen Jaramaz će biti igrač sa najdužim stažom u Mega Bemaxu od svih igrača u sastavu kluba. Rođen je 1. septembra 1995. godine, igra na poziciji beka i u Megi je od svoje 17. godine. U ABA ligi je prošle sezone u proseku imao 10.8 poena i 3.6 asistencija, u Košarkaškoj Ligi šampiona je beležio 11.9 poena i 3.1 asistenciju dok je u Super ligi imao 14.5 poena i 3.7 asistencija.
Bio je pozivan je na širi spisak reprezentacije Srbije 2016. i 2017. godine a sa mladom reprezentacijom na Evropskim prvenstvima ima osvojenu bronzu 2014. i zlato 2015. godine.

>