Talented Yusuf Sanon signed with Petrol Olimpija

Tuesday, 16. January 2018 at 14:07

Talented 18-year old Ukrainian guard Yusuf Sanon has penned a multi-year contract with Petrol Olimpija.

Yusuf Sanon (Photo: FIBA)

Petrol Olimpija have brought in extremely talented 18-year old Ukrainian player Yusuf Sanon, who agreed to a multi-year cooperation with the Ljubljana ABA League powerhouse. Sanon will join the rest of the squad in practices at the Thursday’s practice.

Yusuf Sanon is Ukrainian player, who has African origin by his father. He began his career at Dnipro of Dnepropetrovsk. Over the last two seasons he has been playing mainly for Dnipro second team, while getting some playing time also at the first team, which is performing in the Ukrainian national championship. He has appeared in 12 games for the senior team and has been averaging 9 minutes, 2.4 points and 1.2 assists per game.

At the U18 European Championship in Slovakia he was the top scorer of Ukraine, averaging 19.3 points, 6.1 rebounds, 2.7 assists and 3.4 steals per game. He was the second best scorer and first in the overall steals ranking at the championship.

--------------------

Nadarjeni Yusuf Sanon prihaja k Petrol Olimpiji

Večletno pogodbo s Petrolom Olimpijo je sklenil nadarjeni 18-letni Ukrajinec Yusuf Sanon.

Petrol Olimpija Ljubljana je med svoje vrste zvabila izjemno nadarjenega 18-letnega ukrajinskega igralca Yusufa Sanona, ki je z aktualnimi slovenskimi pokalnimi in državnimi prvaki podpisal večletno pogodbo. Sanon se bo ekipi trenerja Zorana Martića pridružil v četrtek na treningu.

Yusuf Sanon je ukrajinski igralec po očetu pa afriških korenin, ki je košarkarsko pot začel v domačem Dnipru iz Dnepropetrovska. V zadnjih dveh sezonah je nastopal predvsem za drugo ekipo Dnipra, v zadnjem času pa je tudi dobil priložnost v prvi, ki zaseda trenutno 1. mesto v ukrajinski prvi ligi. Do odhoda v Petrol Olimpijo je odigral 12 tekem za prvo ekipo in v 9 minutah na parketu dosegal v povprečju 2,4 točke in 1,2 podaje na tekmo.

Na svoj bogat talent je širšo košarkarsko javnost opozoril na evropskem prvenstvu do 18 let na Slovaškem, kjer je bil prvi strelec svoje ekipe s povprečjem 19,3 točke, 6,1 skoka, 2,7 podaje in 3,4 ukradene žoge na tekmo. Bil je drugi strelec prvenstva in prvi kradljivec žog.

>