Luka Šamanić first reinforcement of Olimpija

Thursday, 31. May 2018 at 20:40

Croatian prospect Luka Šamanić is the first reinforcement of Petrol Olimpija after the end of a successful season for the Ljubljana squad.

Luka Samanic (Photo: FIBA)

Petrol Olimpija is stronger for the huge Croatian prospect Luka Šamanić. 18-year old and 208 cm tall player, that can cover both forward and power forward positions is coming to Ljubljana from Barcelona, where he played for the second squad of the Catalan powerhouse this season.

Last summer, Luka Šamanić became the MVP of the U18 European championship in Talinn, as he led Croatia to the trophy.

---------------------

Luka Šamanić prva okrepitev po koncu sezone

Mladi hrvaški košarkar Luka Šamanić je prva okrepitev Petrol Olimpije po koncu uspešne sezone 2017/18.

Petrol Olimpija je močnejša za velikega hrvaškega talenta Luko Šamanića. 18-letni in 208 cm visoki košarkar, ki igra na položajih krila ter krilnega centra, je z aktualnimi državnimi prvaki podpisal večletno pogodbo. V Ljubljano Šamanić prihaja iz Barcelone, kjer je v minuli sezoni nastopal za drugo moštvo katalonskega giganta.

V drugem rangu španskega državnega prvenstva, je novi Zmaj, ki ga strokovnjaki uvrščajo med največje talente svetovne košarke med vrstniki, v minuli sezoni odigral 22 tekem in v povprečju beležil 5,1 točke in 2 skoka na srečanje.

Luka Šamanić je v minulih letih nastopal tudi za mlajše kategorije hrvaške reprezentance. Leta 2016 je nastopil na evropskem prvenstvu do 16 let v poljskem Radomu in v povprečju dosegal 17,7 točk, 10,4 skoka ter 2,7 podaje na srečanje s čimer si je prislužil mesto v idealni peterki prvenstva, s svojim moštvom pa zaigral v polfinalu. Znova pa se je zelo izkazal lani, ko je na evropskem prvenstvu do 18 let v Talinu hrvaško izbrano vrsto vodil do prvega mesta in bil izbran za najkoristnejšega košarkarja prvenstva, povprečno pa je beležil 13,3 točke in 7,3 skoka na tekmo.

>