Petrol Olimpija adds Marko Simonović

Tuesday, 19. June 2018 at 09:53

The list of young and talented players of Petrol Olimpija is getting longer with each day. The Dragons have signed a multi-annual deal with 18-year old Montenegrin player Marko Simonović, who is considered to be one of the most talented players in his generation.

(Photo: FIBA)

The reigning Slovenian national champions will enter the new season highly strengthened under both rims. Petrol Olimpija added Marko Simonović, the extremely talented player from Montenegro, who used to play in Italy in the previous seasons, to its squad. Young, 210 cm tall Montenegrin will therefore join Issuf Sanon, also born in 1999 and Luka Šamanić, the 2000-born player. The three mentioned players are considered to be amongst the most talented youngsters in Europe.

During the 2017/18 season Simonović used to play for Siena, where he averaged 5.2 points and 2.7 rebounds in 11.7 minutes spent on court per game in total of 25 games played. In 2017 he appeared at the U18 European Championship and averaged 17.7 points and 8.4 rebounds per game.

As he signed the agreement with the Dragons, Marko Simonović was delighted: „I am very glad to be coming to the club with such a history. I am convinced that Petrol Olimpija is the best solution for my basketball development and progress. Ahead of me is a brand new and huge challenge. I will try my best to warrant the trust of head coach and club in the forthcoming seasons.“

--------------------

Petrol Olimpija dodala v kader Marka Simonovića

Seznam mladih in talentiranih igralcev Košarkarskega kluba Petrol Olimpija je iz dneva v dan daljši. Zmaji so sklenili večletno pogodbo z 18-letnim črnogorskim košarkarjem Markom Simonovićem, ki velja za enega izmed najbolj talentiranih igralcev v svoji generaciji.

Aktualni slovenski državni prvaki bodo v novo sezono vstopili močno okrepljeni pod obema obročema. Seznam igralcev je Petrol Olimpija podaljšala za Marko Simonovića, izjemno talentiranega košarkarja iz Črne gore, ki se je v minulih sezonah kalil v Italiji. Mladi, 210 centimetrov visoki Črnogorec se bo tako pridružil Issuf Sanonu, prav tako letniku 1999, ter Luki Šamaniću, letniku 2000, trojica košarkarjev pa velja za ene izmed najbolj talentiranih mladih košarkarjev v Evropi.

Simonović je v sezoni 2017/18 nosil dres Siene, kjer je v drugi italijanski ligi v povprečju v 11,7 minutah igre dosegal 5,2 točke in 2,7 skoka na tekmo, zaigral pa na 25 tekmah. Leta 2017 je zaigral tudi na evropskem prvenstvu za košarkarje do 18. leta, kjer je za Črno goro v povprečju dosegal 17,7 točke in 8,4 skoke na tekmo.

Ob podpisu pogodbe Marko Simonović ni skrival navdušenja: „Zelo srečen sem, da prihajam v klub s takšno zgodovino. Mislim, da je Petrol Olimpija zadetek v polno za moj košarkarski napredek in razvoj. Pred menoj je nov in velik izziv. Potrudil se bom, da v prihajajočih sezonah opravičim pričakovanja trenerja in kluba.“

>