Bašić extends contract with Zadar

Monday, 02. July 2018 at 15:07

The 23-year old point guard will spend another year in his beloved club.

Lovre Basic (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

Lovre Bašić has extended his contract with Zadar for one more year, which means that we will watch him wearing the white & blue jersey in the 2018/19 ABA League season. Bašić started his pro career in Zadar back in 2012 and he has not played for any different team ever since.

“I am extremely happy that I will stay with the club I love. We agreed terms on signing a 1-year contract and I am looking forward to the upcoming challenges. I believe that in the next season I will make that step forward and become the team leader,” said Bašić.

Zadar also announced that the team management is currently negotiating on contract extension with experienced power forward Ive Ivanov and that the new contract should be signed in the next couple of days.

----------------

Bašić produljio na još jednu sezonu

Lovre Bašić i sljedeće sezone nosit će dres Zadra. 23-godišnji branič produljio je vjernost matičnom klubu na još godinu dana.

- Iznimno sam sretan što ostajem u dresu najdražeg kluba. Dogovorili smo suradnju na još jednu sezonu. Veselim se novim izazovima i suradnji s trenerom Pipanom. Vjerujem da ću ove sezone napraviti iskorak u svojoj karijeri i postati nositelj igre Zadra - rekao nam je Bašić.

Na ostanku Bašića inzistirao je novi trener Zadra Aleš Pipan.

- Tako je, njegov ostanak bio je i želja trenera Pipana. Nama je drago što smo se uspjeli dogovoriti s Lovrom koji je igrama u završnom dijelu sezone pokazao da se na njega može računati. Nadamo se da će u novoj sezoni pokazati svoj puni potencijal - dodao je sportski direktor KK Zadar Branimir Longin koji je najavio da je vrlo blizu ostanku u Zadru i Ive Ivanov.

- Dogovaramo završne detalje dvogodišnjeg ugovora. Kroz dan-dva očekujemo da se suradnja s Ivom i formalizira.
Paralelno sa slaganjem momčadi dogovaraju se i pripremni ogledi prve momčadi. Zadar će od 13. do 15. rujna igrati u francuskom Angersu na turniru "Pro Stars". Zadrani su u skupini sa Strasbourgom i Nanterreom, a na turniru još sudjeluju Avellino, Le Mans i Cholet. Bit će ovo jedna od završnih provjera prije Superkupa ABA lige koji je na rasporedu od 20. do 23. rujna 2018. godine.

>