News

Aleksandar Lazić back in Ljubljana

After he spent the previous two seasons in Serbia, where he used to play for Dynamic VIP PAY and Mega Bemax, Aleksandar Lazić is coming back to Petrol Olimpija, for whose youth categories he used to play between 2012 and 2016.

Aleksandar Lazic (Photo: Mega Bemax/Ivica Veselinov)

Petrol Olimpija have signed a new reinforcement at the small forward position, who can also help the team at the power forward position if necessary. Aleksandar Lazić, who played for Dynamic VIP PAY and Mega Bemax in the previous two seasons, is coming back to Ljubljana.

Between 2012 and 2016 Lazić used to play for Petrol Olimpija already and also played for the LTH Castings of Skofja Loka during this period.

22-year old and 203 cm tall athletic forward already has important experience of playing in the ABA League, where he averaged 7.5 points, 5.7 rebounds and an assist per game, which was enough for the average valuation of 8.5 per game in his first ever season in the strong regional competition.
Aleksandar Lazić and Petrol Olimpija have agreed on a 3-year deal on cooperation.

Aleksandar Lazić told"I am very happy that I am back in Ljubljana. I started my basketball career here, so Olimpija will always be my home. I am looking forward to the new season, as I want to answer to all of the trust of the coaching staff and the head office of the club. I have a feeling that there is a great season ahead of us that will be full of great achievements."

---------------------

Aleksandar Lazić se vrača v Ljubljano

Potem, ko je minuli dve sezoni prebil v Srbiji, kjer je nastopal za Dynamic VIP PAY in Mega Bemax, se Aleksandar Lazić vrača v vrste Petrol Olimpije, kjer je med letoma 2012 in 2016 že nastopal za mlajše selekcije ljubljanskega kluba.

Petrol Olimpija je pridobila novo okrepitev na položaju krila, ki pa lahko po potrebi zapolni tudi mesto na položaju krilnega centra. Iz Srbije, kjer je v minulih dveh sezonah nastopal za Dynamic VIP PAY ter Mega Bemax, se v Ljubljano vrača Aleksandar Lazić.

Lazić je med letoma 2012 in 2016 že nastopal za mlajše selekcije kluba iz Stožic, vmes pa je nastopal tudi za škofjeloški LTH Castings.

22-letni in 203 cm visoki skočni krilni košarkar ima za seboj že pomembne izkušnje nastopanja v Ligi ABA, kjer je v minuli sezoni za Mega Bemax v povprečju beležil 7,5 točk, 5,7 skokov ter podajo na srečanje, kar je zadostovalo za povprečni indeks 8,5 na srečanje v njegovi prvi sezoni v močnem regionalnem tekmovanju.

Aleksandar Lazić je s Petrol Olimpijo podpisal triletno pogodbo o sodelovanju.

Aleksandar Lazić je ob podpisu sodelovanja dejal: "Zelo vesel sem, da sem se vrnil v Ljubljano. Tu sem začel s svojo košarkarsko kariero, zato bo Olimpija vedno moj dom. Veselim se nove sezone, hkrati pa želim opravičiti zaupanje trenerskega štaba in uprave kluba. Občutek imam, da je pred nami zelo lepa sezona, polna odličnih dosežkov."