News

Blaž Mesiček back at Petrol Olimpija

After two seasons spent in Italian Brindisi, the child of Olimpija and Slovenia national team Blaž Mesiček is coming back to the ranks of Petrol Olimpija. He signed a two-year contract.

Blaz Mesicek (Photo: Buducnost VOLI)

Petrol Olimpija will be stronger at the positions 1, 2 and 3 in the forthcoming season, after the team was reinforced by Slovenia national team member Blaž Mesiček, who is coming back to the Dragon’s lair after two seasons spent in Italy with Brindisi.

Blaž used to play for the Dragons already in the 2015/16 and 2016/17 seasons, after his good performances for the youth categories of the club of Ljubljana and LTH Castings of Skofja Loka had pawed him the way towards the Petrol Olimpija senior team. He began his career in his hometown of Grosuplje.

21-year old and 197 cm tall guard averaged 9.9 points, 2.4 rebounds, 1.2 assists and valuation of 8.9 per game in the Italian National Championship last season.

Blaž Mesiček stated upon his return amongst the green and white: „I am very happy that I am back in the green-and-white jersey of Petrol Olimpija. This is a very nice opportunity for me, as I will try to prove myself once again to the Ljubljana's fans. I would like to thank to the club management upon calling me back in the Dragons line. We have a young team, so we have a lot of work to do, but I think that I will managed to find myself in this situation very well, and that we will do well together.“

--------------------

Blaž Mesiček znova v dresu Petrol Olimpije

V vrste Petrol Olimpije se po dveh sezonah v italijanskem Brindisiju vrača otrok Olimpije ter članski reprezentant Slovenije Blaž Mesiček. Podpisal je dveletno pogodbo.

Petrol Olimpija bo v prihodnji sezoni na položajih organizatorja igre, branilca in krila močnejša za slovenskega reprezentanta Blaža Mesička, ki se v zmajevo gnezdo vrača po dveh sezonah, ki ju je prebil v Italiji pri Brindisiju.

Blaž je v preteklosti že nastopal za Zmaje v sezonah 2015/16 in 2016/17, potem ko se je v člansko zasedbo zeleno-belih prebil z dobrimi predstavami v mlajših kategorijah ljubljanskega kluba ter škofjeloškega LTH Castingsa, kjer je igral kot posojen igralec. Kariero je sicer začel v domačem Grosuplju.

21-letni in 197 cm visoki branilec je v minuli sezoni v dresu Brindisija v italijanskem državnem prvenstvu v povprečju beležil 9,9 točke, 2,4 skoka, 1,2 podaji ter indeks 8,9 na srečanje.

Blaž Mesiček je ob povratku med zeleno-bele zadovoljno dejal: „Zelo vesel sem, da bom znova zaigral v zeleno-belem dresu Petrol Olimpije. Zame je to zelo lepa priložnost, da se znova dokažem ljubljanskim navijačem. Zahvaljujem se vodstvu kluba, ki me je povabilo nazaj v vrste Zmajev. Imamo mlado moštvo, zato nas čaka veliko dela, a mislim, da se bom dobro znašel med ostalimi soigralci, in da bomo skupaj dosegli čim boljše rezultate.“