Mega complete their roster by signing Edin Atić

Wednesday, 26. September 2018 at 15:27

The squad from Sremska Mitrovica is now fully ready for the start of the new season.

Edin Atic (Photo: Mega Bemax)

Mega Bemax have completed their final transfer in front of the start of the 2018/19 ABA League season. The club from Sremska Mitrovica announced that they have signed contract with Edin Atić.

This 21-year old forward spent the previous season in Greek team AEK Athens. He averaged 2,5 points and 1,7 rebounds in the Greek Championship, while his numbers were a bit better in the FIBA Champions League – 3 points and 1,9 rebounds per game.

“I am very happy that I signed contract with Mega Bemax, as everyone knows how good this club is in working with young players. I will give my best to help the team achieve good results in the season to come,” said Atić.

Atić started his basketball career back in 2013 in Spars Sarajevo. Then he moved to AEK Athens in 2015, but he spent the 2015/16 season on loan in Spars and 2016/17 season on loan in Trikala. Last year he made a debut for the Bosnia & Herzegovina national team. 

------------------------

Edin Atić poslednje pojačanje Mege Bemax pred početak ABA lige

Mega Bemax će započeti novu sezonu u ABA ligi dodatno pojačana pošto je ugovor sa klubom potpisao reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić, koji je prošle sezone bio član grčkog AEK-a.

Atić je po dolasku u Mega Bemax istakao da želi da se što pre adaptira i da pomogne timu:

– Veoma sam srećan zbog dolaska u Megu pošto je poznato koliko je ovo dobra sredina za mladog igrača. Svoju šansu na terenu želim da zaradim pre svega dobrim radom na treninzima. Timu sam se priključio pred sam početak ABA lige i daću sve od sebe kako bih se što pre adaptirao i mogao da pomognem timu da ostvari što je moguće bolje rezultate, izjavio je Atić.

Edin Atić je rođen 19. januara 1997. godine, visok je 201 centimetar i igra na pozicijama 2 i 3. Seniorsku karijeru je započeo 2013. godine u Sparsu iz Sarajeva odakle je posle 2 godine prešao u AEK. U grčkoj ekipi je proveo 3 sezone, s tim što je u prve dve bio na pozajmici u Sparsu i Trikali. Prošle sezone je za AEK u grčkom prvenstvu u proseku beležio 2.5 poena i 1.7 skokova za 9.5 minuta u igri dok je u FIBA Ligi šampiona u proseku imao 3 poena i 1.9. skokova.

Atić će nastupao za juniorsku i mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine a prošle godine je debitovao i za A tim.

>