The return of Domen Lorbek in the Dragon’s lair

Thursday, 20. December 2018 at 13:05

Petrol Olimpija Ljubljana strengthened its roster in the end of the calendar year 2018 with a familiar face from Ljubljana’s courts. Domen Lorbek will, once again, wear the jersey of the Dragons.

Domen Lorbek (Photo: Mega Bemax/Ivica Veselinov)

The child of Olimpija, 33-year-old Domen Lorbek, who wore the jersey of the Ljubljana’s club in the previous season and won the title of the national champion as the team’s captain, started the season in Igokea, for which he played in 11 games of the ABA League’s regular season.

Lorbek played for club from Ljubljana many times in his career, for the first time between the years 2000 and 2002, then in the 2016/17 season, and for the last time in this past season. Ljubljana’s own, born in Kranj, won two titles of the national champion of Slovenia (in 2012/13 he did it with Krka Novo mesto), and the title of the Slovenian Supercup champion in 2012, when he was also the MVP of the Supercup.

In Igokea, Lorbek averaged 7.5 points per game, 1.5 rebounds per game and 1.3 assists per game, while playing 21.9 minutes per game. He had his best performance in a game against Crvena zvezda mts, when he scored 12 points, and added tri steals, two assist and one rebound in 34 minutes.

Domen Lorbek told as he returned to Petrol Olimpija: “I am looking forward to the return to Petrol Olimpija and Ljubljana. I have returned to the biggest Slovenian basketball club with no hessitation or thinking to much about it, and we all know, what are the goals for us in this season. We have to think one game at the time, and build our game day by day, from practice to practice, and progress as a team. I believe, that I can help a lot to the young players with my experience, and I am looking forward to the fact, that there will be a lot of talented players by my side, which have a very bright future.”

---------------------

Vrnitev Domna Lorbka v Zmajevo gnezdo

Petrol Olimpija Ljubljana je svoje vrste dan pred začetkom 12. kola Lige ABA, ki hkrati prinaša zaključek prestopnega roka za igralce znotraj tega regionalnega tekmovanja, okrepila s starim znancem ljubljanskih košarkarskih parketov. V Zmajevo gnezdo se vrača Domen Lorbek.

Otrok Olimpije, 33-letni Domen Lorbek, ki je dres ljubljanskega kluba nosil tudi v minuli sezoni in z Zmaji kot kapetan moštva osvojil naslov državnega prvaka, je sezono začel v Igokei, za katero je v Ligi ABA zaigral na vseh 11 tekmah rednega dela.

Za ljubljansko moštvo je Lorbek prvič nastopal med letoma 2000 in 2002, nato v sezoni 2006/07, nazadnje pa prav v minuli sezoni. Ljubljančan, rojen v Kranju, je osvojil dva naslova državnega prvaka (v sezoni 2012/13 mu je to uspelo z novomeško Krko), ter naslov superpokalnega zmagovalca Slovenije leta 2012, ko je bil tudi izbran za najkoristnejšega igralca slovenskega Superpokala.

V povprečju je Lorbek v tekmovalni sezoni 2018/19 za moštvo iz Laktašev dosegal 7,5 točke, 1,5 skoka in 1,3 podaje na tekmo, na igrišču pa preživel 21,9 minut na tekmo. Svojo najboljšo predstavo je prikazal na dvoboju s Crveno zvezdo mts, ko je v 34 minutah 12 točkam dodal tri pridobljene žoge, dve podaji in en skok.

V minuli sezoni je Lorbek za Petrol Olimpijo v Ligi ABA v povprečju beležil 11,1 točko, 2,3 podaje in 1,7 skoka na tekmo in v državnem prvenstvu 7,5 točke, 1,6 skoka in 1,4 podaje na tekmo.

Nekdanji slovenski reprezentant je za slovensko izbrano vrsto zaigral na treh evropskih prvenstvih (2007, 2009, 2013) ter na enem svetovnem prvenstvu (2014), skupno pa za slovensko reprezentanco zbral 39 nastopov (24. mesto) in na uradnih tekmah dosegel 292 točk (23. mesto).

Ob povratku v Petrol Olimpijo je Lorbek povedal: „Veselim se povratka v Petrol Olimpijo in v Ljubljano. V največji slovenski klub sem se vrnil brez pomislekov in prevelikega razmišljanja, vsi pa vemo, kakšni so naši cilji v tej sezoni. Razmišljati moramo o vsaki tekmi posebej, našo igro pa graditi iz dneva v dan in iz treninga v trening napredovati kot ekipa. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami pomagam mladim igralcem pri njihovem napredku, veselim pa se tega, da bo ob meni takšno veliko število talentiranih košarkarjev, pred katerimi je svetla prihodnost.“

>