Nejc Barič pens deal with Sixt Primorska

Monday, 01. July 2019 at 12:23

Young point guard is joining the Tigers. 

Sixt Primorska team (Photo: Sixt Primorska/Ziga Mikeli)

Sixt Primorska are very active in the 2019 summer transfer market. After completing the transfers of Žiga Dimec & Stephen Holt and after extending contracts with Marko Jagodić Kuridža and Marjan Čakarun, the ABA 1 newcomers have officially added another player to their 2019/20 roster.

Sixt Primorska have signed a contract with 22-year old point guard Nejc Barič!

Barič comes from Zlatorog Laško, where he spent the last 5 years. In the previous season he averaged 15.9 points, 5.2 assists and 3.1 rebounds per game in the Slovenian Championship.

“I am very happy that I am joining the team with such big ambitions. Sixt Primorska is one of the most ambitious clubs in the whole region and a perfect place for young players to develop. I want to thank the club management for giving me this opportunity. I cannot wait to meet my new teammates and the fans, because I am sure that together we can write a new chapter of this wonderful story,” said Barič.

-------------------

Sixt Primorska z najobetavnejšima slovenskima organizatorjema igre

Moštvo Sixt Primorske počasi dobiva končne obrise pred novo sezono, v kateri bo branilo naslove v vseh treh slovenskih tekmovanjih (Superpokal, Pokal Spar in Liga Nova KBM). Koprski ekipi se je pridružil mladi organizator igre Nejc Barič (183 cm, 1997), ki je pred selitvijo na Obalo navduševal v dresu prvoligaša iz Laškega.

Sixt Primorska se lahko tako pohvali, da bosta njeno dirigentsko paličico na parketu vihtela najobetavnejša slovenska organizatorja igre. Poleg Bariča v ekipi tigrov namreč še naprej ostaja tudi njegov vrstnik, ravno tako 22-letni Žan Mark Šiško. Pred trboveljskim košarkarjem sta primorski klub okrepila slovenski reprezentant Žiga Dimec in Američan Stephen Holt, sodelovanje pa podaljšala oba najkoristnejša posameznika pri osvajanju štirih lovorik minule sezone Marko Jagodić Kuridža in Marjan Čakarun.

Nejc Barič, brat izvrstne kapetanke slovenske ženske članske reprezentance Nike Barič, je košarkarsko pot začel v rodnih Trbovljah. Tamkajšnjo ekipo Rudarja je leta 2012 popeljal do naslova v Mini pokalu Spar, za tem pa prestopil v vrste kluba Zlatoroga iz Laškega. Po igranju v mlajših selekcijah je bil od sezone 2014/15 tudi del članske zasedbe, za katero je v minuli sezoni Lige Nova KBM v povprečju dosegal 15,9 točk, 5,2 podaji ter 3,1 skok na tekmo. Z ekipo se je zavihtel v četrtfinale, kjer jo je z dvema zmagama izločila ravno Sixt Primorska.

V preteklosti je Barič, nad kariero katerega bedi Benjamin Stevič iz agencije BDR, nastopal za vse mlajše slovenske reprezentančne selekcije, lansko poletje pa s člansko B-reprezentanco zaigral na turnirju na Kitajskem.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

“Izjemno smo zadovoljni, da smo naši zasedbi uspeli dodati Nejca Bariča, enega najbolj obetavnih mladih košarkarjev v Sloveniji. Srečni smo lahko, da je v Sixt Primorski prepoznal sredino, ki mu bo lahko pomagala pri njegovem napredku, obenem pa bo on s svojim znanjem pomagal ekipi. Na mestu organizatorja igre se bo pridružil vrstniku Žanu Marku Šišku. V novi sezoni bo tako par organizatorjev igre Sixt Primorske mlad, a lahko rečem, da tudi že kar izkušen.”

Nejc Barič, okrepitev Sixt Primorske:

“Resnično sem vesel, da bom lahko zaigral za ekipo, ki ima visoke ambicije v vseh tekmovanjih, v katerih nastopa. Sixt Primorska je ena najbolj ambicioznih zasedb v regiji in mi daje možnost za dokazovanje.

Iskrena hvala vodstvu kluba za zaupanje in ponujeno priložnost. Komaj čakam, da spoznam fante in navijače ter da skupaj znova spišemo odlično zgodbo.”

>