European Champion and Olimpija's child back in Dragons' jersey

Thursday, 18. July 2019 at 15:26

We will have a chance of watching Saša Zagorac again in the Cedevita Olimpija jersey, the player that was raised as the child of Olimpija and that became European champion in 2017 with Slovenia national team.

(Photo: FIBA)

Cedevita Olimpija is stronger for another European champion. Saša Zagorac, who claimed the EuroBasket throne with Slovenia national team, is coming back to the jersey of Ljubljana Dragons. The Ljubljana-born player and child of Olimpija has signed a two-year contract with the club of Stožice.

Saša Zagorac will be for sure one of the most experienced players of Cedevita Olimpija next season with his 35 years of age. Zagorac started his basketball path at Union Olimpija, used to play for every youth category of the club and already in the 2003/04 season became national champion with the Dragons.

Later he used to play for teams such as Shiraz, Melilla, Gandia, Menorca, Postojna, Imola, Grosuplje, Zlatorog, Union Olimpija again, Lukoil Academic, Parma Basket, Sopron and Krka.

Zagorac started the laset season at Al-Riffa in Bahrein and ended at Polish side Trefl Sopot, where he averaged 13.8 points, 5 rebounds and 1.7 assists per game in Polish National Championship.

For sure, Zagorac had his greatest success in 2017 with Slovenia National team, when it became European Champion. The Ljubljana-born player was averaging 1 point in 4 miuntes per game, but his main role was to be a leader of the team, that took care of excellent atmosphere on the team. In 2004 Zagorac used to be the member of golden generation of Slovenia U20 European National team, that became Champion at the U20 European Championship in Brno.

Saša Zagorac was satisfied after his return to the Dragon's lair: “The feelings regarding my return to Ljubljana are phenomenal. I liked the story from the very beginning, when we started with negotiations. I am happy to be back at Cedevita Olimpija. I believe in the project, in this story and I hope that the team would be composed the way they desired in the management. We just need to follow the path on the court.”

-----------------------

Evropski prvak in otrok Olimpije znova v dresu Zmajev

V dresu Cedevite Olimpije bomo imeli znova priložnost spremljati Sašo Zagorca, otroka ljubljanskega kluba in evropskega prvaka iz leta 2017 s slovensko člansko reprezentanco.

Cedevita Olimpija je močnejša še za enega evropskega prvaka. Saša Zagorac, ki je leta 2017 s slovensko moško reprezentanco sedel na evropski prestol, se vrača v dres ljubljanskih Zmajev, s klubom iz Stožic pa je Ljubljančan in otrok Olimpije sklenil dveletno pogodbo.

Saša Zagorac bo s svojimi 35 leti zagotovo eden izmed najbolj izkušenih košarkarjev Cedevite Olimpije v prihajajoči tekmovalni sezoni. Zagorac je svojo košarkarsko pot začel v takratni Union Olimpiji, zaigral pa je za vse klubske kategorije, in že v sezoni 2003/04 z Zmaji tudi osvojil naslov državnega prvaka. Pozneje je nastopal za moštva kot so Shiraz, Melilla, Gandia, Menorca, Postojna, Imola, Grosuplje, Zlatorog, znova Union Olimpija, Lukoil Academic, Parma Basket, Sopron in Krko.

Lansko sezono je začel pri moštvu Al-Riffa v Bahreinu, zaključil pa jo je pri poljskem Trefl Sopotu, za katerega je na trinajstih tekmah v povprečju beležil 13,8 točke, 5 skokov ter 1,7 podaje na srečanje v državnem prvenstvu Poljske.

Svoj zagotovo največji uspeh je Zagorac leta 2017 dosegel s slovensko moško člansko reprezentanco, ki je na EuroBasketu 2017 postala evropski prvak. Ljubljančan je v povprečju dosegal 1,0 točko v štirih minutah igre, glavno vlogo pa je imel predvsem kot lider ekipe, ki je skrbel za odlično vzdušje v reprezentanci. Leta 2004 je bil Zagorac člen zlate generacije slovenskih mladih košarkarjev, ki so v Brnu na evropskem prvenstvu do 20. leta osvojili naslov evropskega prvaka.

Ob povratku v Zmajevo gnezdo je bil Saša Zagorac zelo zadovoljen: „Občutki ob povratku v Ljubljano so fenomenalni. Celotna zgodba mi je zelo zadišala že ob prvem stiku, ko smo začeli s pogovori. Vesel sem, da sem spet v Cedeviti Olimpiji. Verjamem v ta projekt, v to zgodbo in upam, da bo moštvo sestavljeno tako, kot so si zaželeli v vodstvu kluba. Mi pa moramo temu slediti na parketu.“

>