Glenn Cosey new Krka reinforcement

Saturday, 27. July 2019 at 16:24

Krka is composing the team for the next season.

(Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

After they have introduced Croatian international Ivan Ramljak as the newcomer, Krka have strengthened its backcourt with 27-year old and 183 cm tall American Glenn Cosey.

Cosey is well-known to the basketball fans in our region, since he used to play in the ABA League for Zadar. Glenn spent his college career at the Eastern Kentucky University. In 2018 he won the Polish National Cup with Cukier Torun.

He started the last season in Korean League, moved to Nymburk in 2018 and in February he signed for VEF Riga, with which he played in the VTB United League and became Latvian champion. In 10 VTB United League games he averaged 26 minutes, 12.4 points, 2.8 rebounds and 4.7 assists per game.

Krka agreed on extension of cooperation with Marko Jošilo and Paolo Marinelli, while they have extended with Luka Lapornik already in June.

Krka remains faithful to its strategy from the previous two seasons, with a desire of having as much domestic players as possible within its ranks. So they have extended with Dalibor Đapa and Žiga Fifolt, while captain Jure Balažić and Slovenian U20 National Team members Miha Škedelj are also staying with the club. They have also signed contracts with Leon Stergar and Matic Jančar Jarc.

----------------------

Glenn Cosey nova okrepitev Krke

V Krki nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za prihodnjo sezono.

Potem ko so konec junija kot prvo okrepitev predstavili hrvaškega reprezentanta Ivana Ramljaka, so se sedaj na branilskem položaju okrepili s 27-letnim in 183 cm visokim Američanom Glennom Coseyjem.

Coseya ga ljubitelji košarke že poznajo, saj je v sezoni 2015/16 že nastopal v ABA ligi v vrstah Zadra. Glenn je študentska leta preživel na univerzi Eastern Kentucky. V letu 2018 je z ekipo Cukier Torun osvojil poljski pokal.

Lansko sezono je začel v korejski ligi, se decembra 2018 preselil v češkega prvaka Nymburk, februarja 2019 pa je odšel v latvijski VEF Riga, s katerim je igral v ligi VTB in postal latvijski prvak. V 10 tekmah lige VTB je v povprečju igral dobrih 26 minut in dosegal 12,4 točke, 2,8 skoka in 4,7 podaje na tekmo.

Za nadaljevanje sodelovanja so se dogovorili z Markom Jošilom in Paolom Marinellijem, že junija pa so podaljšali sodelovanje z Lukom Lapornikom

V KK Krka sicer ostajajo zvesti usmeritvam iz zadnjih dveh sezon, da za klub igra čim več domačih igralcev. Tako so sodelovanje podaljšali z Daliborjem Đapo in Žigo Fifoltom, v klubu pa ostajajo tudi kapetan Jure Balažić ter mlada slovenska reprezentanta Miha Škedelj in Jakov Stipaničev, ki sta zelo uspešno igrala na letošnjem evropskem prvenstvu v Izraelu. Pogodbi so sklenili še z mladima reprezentantoma Leonom Stergarjem ter Martinom Jančarjem Jarcem.

>